Hogyan kösse le a gyermekeket utazás során? (x)

Hogyan kösse le a gyermekeket utazás során? (x)

Az ősz egy tökéletes időszak arra, hogy a család kiszakadjon a hétköznapokból, és eltöltsön egy kis időt közösen. Ám ha több gyermekkel vágunk neki a hétvégi pihenésnek, az hamar káoszba fulladhat.

A kicsik sokszor unatkoznak, nyűgösek, hisztisek lesznek, nem találnak kedvükre való programot. Ezzel tulajdonképpen az egész család utazása tönkremegy. Szülőként azonban nagyon nehéz megtalálni azokat a tevékenységeket, amelyek kellően lekötik és szórakoztatják a picúrokat.

Ha hosszabb utazásra készül a gyermekeivel, hoztunk néhány tippet, hogyan teheti mindenki számára szórakoztatóvá és pihentetővé a nyaralást!

Válasszon családbarát szálláshelyet!

Evidensnek tűnik, mégis sokan megfeledkeznek róla: a családbarát szállodákat nem véletlen ajánlják gyermekes családoknak. Ezekben ugyanis számos olyan lehetőséget biztosítanak, amelyek segítenek megkönnyíteni a családi utazást.

A gyermekek számára többféle programlehetőség is elérhető: kézműves foglalkozás, sportolás, játszószoba, játszótér, kreatív foglalkozások, stb… A programlehetőségek általában kifejezetten úgy vannak megtervezve, hogy a kicsik és a nagyobbak is megtalálják a számukra legizgalmasabb programokat.

Érdemes körbenézni a szálláshelyek között, és olyat választani, amelyek családbarát programokkal készülnek. A hévízi Hotel Európa fit**** aktív és változatos programokkal készül a gyermekek és a szülők számára is.

Vigyünk magunkkal játékot!

A gyakorlott szülők már biztosan tudják, hogy játékok nélkül egy lépést sem lehet menni sehova. Ezek nem csak a hosszú autóutak, de az esős, szállodai szobában töltött napok megmentői is lehetnek.

Érdemes úgy összeválogatni az utazáshoz a játékokat, hogy azok minél sokoldalúbbak, izgalmasabbak legyenek. Egy-egy plüss nyugodtan bekerülhet a táskába, de minél érdekesebb egy játék, annál hosszabb ideig lekötheti az apróságokat.

Jó ötlet például kártyajátékokat, színezőket, kirakókat bekészíteni a táskába. Különböző foglalkoztatófüzetek, mágneses táblák vagy mesekönyvek is jó választások lehetnek. Természetesen nem kell telepakolni az egész bőröndöt, de 2-3 opció azért legyen nálunk, ha unatkozik a gyerek.

Fedezzük fel a környéket!

A gyermekek többsége szívesen tartózkodik a természetben, így ragadjuk meg az alkalmat, és fedezzük fel a környéket! A zsúfolt terek, múzeumok helyett érdemes inkább a természeti kincseket keresni a környéken, hiszen ezek érdekesebbek lehetnek a gyermekek számára.

Érdemes úgy választani úti célt, hogy valamilyen erdő, hegység vagy vízpart közelében legyünk. Ezek ugyanis számos érdekességet tartogatnak a gyerekek számára, arról nem is beszélve, hogy egy kirándulással töltött nap után biztosan fáradtan fognak ágyba dőlni.