Karácsony Gergely jelen lesz az Áldozatok 2006 című film bemutatóján

karácsony
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás közösen készített dokumentumfilmjének szerdai bemutatójára Karácsony Gergely főpolgármester is elfogadta a meghívásukat - derül ki előbbi filmrendező keddi Facebook-bejegyzéséből.

Ahogy Skrabski írja, az Áldozatok 2006 "egyszerre mutatja be a rendőráldozatokat a TV-székháznál és a civil áldozatokat, akiket teljesen ártatlanul vertek össze, kínoztak meg 2006 szeptemberében és októberében".

A posztban leszögezi, hogy sok, eddig nem látott, akár brutális, erőszakos jelenet is látható lesz a filmben. Rendőrök, ügyészség, áldozatok és ügyvédek is kameráik elé álltak.

Ugyanakkor a főfelelősök még mindig titkolóznak. Nem nyilatkozott nekünk Gergényi és Gyurcsány - ezért őket csak telefonbetyárkodással és bekiabálással tudtuk szóra bírni 

- fűzte hozzá Skrabski Fruzsina, aki megemlítette azt is, hogy a Belügyminisztérium és a rendőrség se adott nekik interjút, a rendőrök többsége pedig névtelenül, eltakart arccal vállalta a válaszokat. Egyúttal azt is reméli, a film után mindenki tisztán fogja látni, miféle szörnyűségek történtek itt 2006-ban.

Végül kitér arra is, hogy a filmet október 23-án fogják majd bemutatni.