Karácsony Gergely jelen lesz az Áldozatok 2006 című film bemutatóján

Karácsony Gergely jelen lesz az Áldozatok 2006 című film bemutatóján

Skrabski Fruzsina és Bodoky Tamás közösen készített dokumentumfilmjének szerdai bemutatójára Karácsony Gergely főpolgármester is elfogadta a meghívásukat - derül ki előbbi filmrendező keddi Facebook-bejegyzéséből.

Ahogy Skrabski írja, az Áldozatok 2006 "egyszerre mutatja be a rendőráldozatokat a TV-székháznál és a civil áldozatokat, akiket teljesen ártatlanul vertek össze, kínoztak meg 2006 szeptemberében és októberében".

A posztban leszögezi, hogy sok, eddig nem látott, akár brutális, erőszakos jelenet is látható lesz a filmben. Rendőrök, ügyészség, áldozatok és ügyvédek is kameráik elé álltak.

Ugyanakkor a főfelelősök még mindig titkolóznak. Nem nyilatkozott nekünk Gergényi és Gyurcsány - ezért őket csak telefonbetyárkodással és bekiabálással tudtuk szóra bírni 

- fűzte hozzá Skrabski Fruzsina, aki megemlítette azt is, hogy a Belügyminisztérium és a rendőrség se adott nekik interjút, a rendőrök többsége pedig névtelenül, eltakart arccal vállalta a válaszokat. Egyúttal azt is reméli, a film után mindenki tisztán fogja látni, miféle szörnyűségek történtek itt 2006-ban.

Végül kitér arra is, hogy a filmet október 23-án fogják majd bemutatni.