Megszavazta a Fidesz-KDNP: Szabó Tímea több mint 9,6 milliós bírságot kapott Kövér Lászlótól

Megszavazta a Fidesz-KDNP: Szabó Tímea több mint 9,6 milliós bírságot kapott Kövér Lászlótól

Az Országház kormánypárti többsége 114 igen, 47 nem és 2 tartózkodás mellett megszavazta a Párbeszéd társelnökére, Szabó Tímeára kirótt büntetést. Kövér László házelnök négyhavi tiszteletdíj megvonásra bírságolta az ellenzéki képviselőt: a gigabírság meghaladja a 9,6 millió forintot. 

Az ellenzéki képviselő bűne az volt a házelnöki indoklás szerint, hogy "az Országgyűlés 2021. június 15-i ülésnapján Szabó Tímea - a napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben -felment a szónoki emelvényre és annak külső oldalára, az ülésterem felé kiterítve egy molinót helyezett el, amelyen vörös körben a ,,FIDESZ" felirat, fölötte a Kínai Népköztársaság zászlajában található csillagok szerepeltek. A képviselő az ülést vezető elnök felszólítása ellenére sem távolította el a molinót, annak kifüggesztését követően visszatért üléshelyére, így az ülést vezető elnök a fegyelmi eljárás megindítását helyezte kilátásba. A fent leírtak miatt az államtitkár felszólalását félbe kellett szakítani, majd miután ismét szót kapott, hozzászólását a képviselő folyamatos bekiabálása kísérte, az ülést vezető elnök ismételt figyelmeztetése ellenére."

Szabó Tímea érvelését, miszerint még az országgyűlési jegyzőkönyvek szerint sem kellett megszakítani az ülést, a Mentelmi bizottság elutasította - így nem meglepő, hogy a kormánypárti képviselők is megszavazták Kövér László bírságát. 

Az már jól ismert, hogy Kövér László szereti büntetni az ellenzéki politikusokat is, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, valamint Tordai Bence (Párbeszéd) is több mint 10 milliót fizetett már az Országgyűlési Hivatalnak.