Újabb amerikai csapata lehet a Forma-1-nek?

Újabb amerikai csapata lehet a Forma-1-nek?

Korábban több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy Michael Andretti szeretné az F1-ben is megvetni a lábát. A Formula.hu írt arról, hogy külföldi lapértesülések szerint a svájci Hinwilben (a Sauber, vagyis az Alfa Romeo főhadiszállásán - szerk.) járt a hét elején.

Az üzlet, amivel teljesen fölvásárolná a Sauber istállóját Andretti, 350 millió dollárba kerülne, de ez sem tántorítja el az amerikait. Az Alfa Romeo és a Sauber között eddig csak együttműködés folyt, viszont úgy tűnik, Andrettinek feltett szándéka, hogy magát a csapatot vásárolja meg, amivel eltűnhet egy legendás név a Formula-1-ből, viszont kapnánk helyette egy másikat.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Mint ismert, Michael Andretti édesapja az a Mario Andretti, aki 1978-ban Formula-1-es világbajnok volt, illetve négy alkalommal hódította el az IndyCar bajnokának járó serleget.

Az Alfa Romeo jövő évi felállása még nem teljesen ismert, ugyanis egyelőre csak Valtteri Bottas-t jelentették be. Sajtóhírek szerint, ha Andretti megveszi a csapatot, akkor egy tehetséges amerikai versenyző érkezhet Colton Herta érkezhet.