Jobbik: a fideszes zaklatás célja az, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel

Jobbik: a fideszes zaklatás célja az, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel

Részletesen reagált a Jobbik a Telex kérdéseire arra vonatkozóan, hogy mi igaz és mi nem a kormánypárti érdekeltségű Bors nevű bulvárlap újabb lejárató cikkéből, amit menetrend szerint tettek közzé Jakab Péter pártelnökről és kabinetfőnökéről a Fidesz 2022-es gyűlöletkampányának részeként.

Az ellenzéki párt a rendkívül „jól értesült” fideszes lap birtokába került indítványról, mely szerint a Jobbik két újpesti tagja etikai vizsgálatot is kezdeményezett a pártelnökkel és munkatársával szemben, közölte: a Jobbik újpesti alapszervezete semmilyen etikai vizsgálatot nem kezdeményezett, és nem is tervez ilyet, ugyanis a két benyújtó közül az egyiket már korábban kizárták, a másik pedig nem szabályosan készítette el a beadványt.

„A Csóka utcai lakást nem a Jobbik Magyarországért Mozgalom bérli (ez bármikor ki is kérhető), hanem magánszemély, aki ezt rendelkezésre bocsájtotta számunkra. Az elmúlt egy éve a Jobbiknak tárgyalásokról és az előválasztásra való felkészülésről szólt, ezek nagy részét onnan bonyolítottuk le, ami rengeteg munkaórát igényelt. Eközben az előválasztás során több mint 100 településen jártunk, így olykor ezekből visszatérve ez a lakás volt a találkozási pont a kampány lebonyolításáért felelős személyek, Szabó Gábor, Molnár Enikő és Jakab Péter pártelnök számára, ahol átbeszélhették a teendőket. Volt, hogy ezek késő estig tartottak, volt, hogy korán reggel kezdődtek. Így történt ez azon a napon is, amikor már nyilvánosan is megjelentek a Fidesz média munkatársai a helyszínen”

– közölte a Jobbik sajtóosztálya, hozzátéve, annyira nem bonyolult a történet akkor sem, ha valaki nem autóval tesz meg néhány métert:

„Jakab Péter, Országgyűlés Hivatala által bérelt lakása is 5 perc sétára van onnan, így több esetben ezt az utat gyalog, az autóját ott hagyva tette meg, így semmi meglepő nincs abban, hogy a kocsija ott állt a helyszínen”

Hozzátették: „fel szeretnénk hívni a figyelmüket, hogy a kormánymédia lejárató és több esetben az ízléstelenség határát átlépő hazugságkampánya gátlástalanul tipor bele azoknak a magánéletébe, akik azért dolgoznak, hogy Orbán korrupt rendszerét lebontsák.”

A párt szerint ez az ügy már túllépte azt a pontot, amit bárkinek is el kellene tűrnie, főleg azok után, hogy az ominózus napon, miután Molnár Enikő visszatért a Csóka utcai lakáshoz,

valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni.

„A Fidesz médiabirodalom közben odáig süllyedt, hogy azóta is egy édesanyát anyaságában kérdőjelez meg, mindezt úgy, hogy »családbarátnak«️ nevezi magát. Ha kell, fotósokat küld lakásokhoz, ha kell, minden más eszközt felhasznál, hogy lelkileg törje meg azokat, akik szembeszállnak az Orbán-rezsimmel” – fogalmaztak.