A fideszes polgármesterek is összefogtak az ellenzéki városvezetőkkel az önkormányzati megszorítások miatt

A fideszes polgármesterek is összefogtak az ellenzéki városvezetőkkel az önkormányzati megszorítások miatt

Egyhangúan fordul a kormányhoz az Önkormányzatok Szövetsége, hogy jövőre maradjon a városoknál az iparűzési adó - mondta Csőzik László, Érd polgármestere a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában, amelyet az ATV szemlézett. 

Csőzik arról beszélt, hogy az ellenzéki polgármesterek által összeállított követeléslistát végül megszavazták a fideszes városvezetők is, így egyhangúlag fordul a kormányhoz valamennyi vidéki nagyvárosi polgármester, és kéri azt, hogy ezeket a kieső bevételeket támogatásokkal pótolja a magyar kormány a helyi önkormányzatoknak.

Érd polgármestere szerint a teljes összefogás oka az, hogy a problémák minden városban hasonlóak, ha kiesik több milliárd forint összegű iparűzési adóbevétel egy önkormányzat kasszájából, az kiesik a fideszesnél is, és az ellenzékinél is. A polgármester bízik abban, hogy az összefogás tartós marad, és eredményes lesz, vagyis ezúttal minden város kap kompenzációt. 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Kiemelte, hogy Érd Városa évente 11-12 milliárd forintból működik, az elmúlt másfél évben 2,5 milliárd forint bevételük esett ki, így jóformán semmilyen fejlesztést nem tudott megvalósítani a város, ráadásul a koronavírus-helyzet miatt plusz költségeik voltak.