Miután ötmilliárdért semmisítettek meg PCR-teszteket, Pintér elárulta, vizsgálják az ingyenessé tétel lehetőségét

Miután ötmilliárdért semmisítettek meg PCR-teszteket, Pintér elárulta, vizsgálják az ingyenessé tétel lehetőségét

Mint arról mi is beszámoltunk, az Országos Kórház Főigazgatóság mintegy ötmilliárd forint értékű, lejárt szavatosságú PCR-teszt megsemmisítését rendelte el nemrégiben.

Rig Lajos: "Ötmilliárd forintnyi értékű PCR-teszt megy a kukába!"

Az Országos Kórház Főigazgatóság mintegy ötmilliárd forint értékű PCR-teszt megsemmisítését rendelte el - hívta fel a figyelmet Rig Lajos országgyűlési képviselő közösségi oldalán. Csütörtök délután közzétett posztjában hozzátette, a megsemmisítésük szintén súlyos adóforintokba került. A történet elejétől kezdve a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa emlékeztetett:

Az ügy miatt Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándorhoz, aki arra volt kíváncsi, hogy a PCR-tesztek megsemmisítésének ügyében indul-e vizsgálat. A Népszava cikkében azt írja, a belügyminiszter válaszában elárulta,

„a tesztelés ingyenessé tételének lehetőségét az operatív törzs a külföldi minták mentén folyamatosan vizsgálja.”

Pintér ugyanakkor hozzátette, szerinte a járvánnyal kapcsolatos ellátás nem szenvedett kárt, ezért nem tartja indokoltnak a vizsgálatot.

Mint ismert, jelenleg a PCR-tesztek 15-20 ezer forintba kerülnek, ami a szárnyaló, történelmi csúcson lévő infláció mellett komoly kiadást jelenthet egy családnak.