Potocskáné Kőrösi Anita: A vidéki emberek problémáit a Karmelitából nem lehet érzékelni

Potocskáné Kőrösi Anita: A vidéki emberek problémáit a Karmelitából nem lehet érzékelni

Ságváron tartott sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje és Potocskáné Kőrösi Anita, az összefogás jelöltje Somogy megye 4. számú egyéni választókerületében.

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy a 2022-es választást vidéken kell megnyernie az ellenzéknek, ezért a kampányt is vidéken fogja folytatni, ennek keretében látogatott el ebbe a körzetbe is.

Potocskáné Kőrösi Anita elmondta, hogy a vidéki embereknek olyan problémái vannak, amelyeket a Karmelita kolostorból nem lehet érzékelni, ahhoz el kell jönni és meg kell nézni, hogy milyen állapotban vannak itt az utak, az egészségügy vagy az oktatás.

A pályázati rendszerrel is komoly probléma van, ha megnézzük a pályazatokat elnyerő települések listáját, akkor azt láthatjuk, hogy rendre kormánypárti vezetésű települések nyernek, erre többször is felhívta már a figyelmet az Országgyűlésben a Jobbik képviselője.

Mindent úgy kell majd kialakítani, hogy nem politikai alapon határozzuk meg, hogy egy település kap-e támogatást, hanem szakmai szempontok szerint

- mondta el Potocskáné Kőrösi Anita hozzátéve, hogy nem pontszerű beruházásokra van szükség, hanem komplexen kell kezelni a vidékfejlesztési stratégiát megnézve, hogy mik azok a szempontok, amelyekkel élhetőbbé tehetjük a vidéki emberek mindennapjait.

Legyünk büszke vidékiek

- jelentette ki a Jobbik alelnöke azzal kapcsolatban, hogy az ellenzéknek kormányra kerülve változtatnia kell azon, hogy a vidéki fiataloknak az a vágya jelenleg, hogy Budapestre vagy egy nagyvárosba költözzenek a több lehetőség miatt.