Egységben Magyarországért: csak a bűnösök titkolóznak!

Egységben Magyarországért: csak a bűnösök titkolóznak!

Az ellenzéki pártok közleményben jelezték, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra az operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit. Ahogy korábban írtunk róla: legkorábban 2030-ban derülhet ki, mit mérlegel és mi alapján dönt az operatív törzs, mivel az ülések dokumentumai tíz évig nem nyilvánosak

Mint írták, ha valóban úgy gondolják, hogy semmiben sem hibáztak, akkor miért nem áll elő a kormány a konkrétumokkal? Úgy vélik, a titkolózás nem más, mint "a beismerése annak, hogy igenis elhibázott döntések sorozata kísérte és kíséri végig a mai napig is a kormányzati járványkezelést."

"Több mint 40 ezer honfitársunk halála után pedig a kormány nem engedheti meg magának a titkolózást! Válaszokra van szükség azért, hogy hazánk felkészültebb legyen mind a koronavírus-járvány további kezelése, mind a jövőbeli hasonló járványok esetén." 

Hozzátették, hogy kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja a járványkezelést, mivel így aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

"Az embereknek joguk van megtudni, hogy mi alapján hozta meg a kormány a milliók életét befolyásoló döntéseket, ezért a választások után az Egységben Magyarországért kormánya fel fogja oldani ezen jegyzőkönyvek titkosítását, és el fogja számoltatni a felelősöket"

- zárul az ellenzéki pártok közleménye.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}