Tartós lambériára vágysz? (x)

Tartós lambériára vágysz? (x)

Számtalan olyan eset van az otthonunkban, amikor már szinte minden lehetséges megoldást kipróbáltunk, és ez idáig semmi nem jött be.

Nincs annál dühítőbb, mint amikor frissen lefestjük a falat, vagy épp bevonjuk tapétával, aztán pár nap elteltével már ott vannak a nyomok a falon: a hálószobában az ágy mellett, az étkezőben vagy épp a bejárati ajtó mellett.

Hogy ne legyen örökös a küzdelem, és ne tűnjön úgy két hét után, mintha évek óta nem lett lefestve, érdemes a lambériát bevetni. Míg korábban nagyon gyakori megoldás volt, egy ideig úgy tűnt, kiesett az emberek látóköréből, ám most ismét reneszánszát éli.

Az Otthonok & Megoldások csapata abban segít, hogy valóban tartós megoldás legyen az otthonodban a lambéria.

Mikor tegyük fel a lambériát?

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem veszik figyelembe a lambéria anyagának, azaz a fának a tulajdonságait.

Mivel a fa élő anyag, ezért nem várható el tőle, hogy ne alakuljon, ne alkalmazkodjon az új élettér feltételeihez, így mielőtt felraknád a falra, érdemes két hétig ugyanabban a légtérben pihentetni, hogy legyen ideje hozzáidomulni a hőmérséklethez és a páratartalomhoz.

Ha azt látod, hogy vizes a lambéria, akkor mindenképp várd meg, amíg kiszárad, hogy már fix anyaggal tudj dolgozni, ne a falon száradva vetemedjen meg, hogy aztán elölről kezdhesd az egész lambériázást.

Fontos az is, hogy a lambériát sokan lefestik, de a legtöbben abból indulnak ki, hogy csak a szemmel látható oldalát festik le, a másik úgyis rejtve marad a tekintetek elől, minek bele a festék? Nos, azért jó, ha lefestjük mindkét oldalát, mert így kevesebb lesz az esélye annak, hogy a lambéria feldagad és megrepedezik. Melyik egyszerűbb: lefesteni mindkét oldalát, vagy leszedni a lambériát és újat tenni helyette?

Hogyan tegyük fel a lambériát?

Természetesen nem csak a mikor a fontos, hanem a hogyan is, ugyanis a tökéletes állagú lambéria is elrontható, ha nem megfelelő a felhelyezés.

Kültéri lambéria esetében például roppant fontos, hogy kapoccsal kerüljön rögzítésre, már ha tartós eredményt szeretnénk elérni.

Mind beltéren, mind kültéren nagyon fontos, hogy a párnafák, amikre illesztjük a lambériát, egyenlő távolságra legyenek egymástól. Pontatlanság esetén hamar dugába dőlhet a munkánk, és kezdhetjük elölről.

Bármilyen felújítási munkát is végzel, mindenképpen tanácsos végignézni az Otthonok & Megoldások tanácsait, hogy ne a saját károdból kelljen tanulnod!

A rest kétszer fárad!

Ne feledd, ha nem figyelsz oda eléggé a tapasztalt szakemberek tanácsaira, akkor bizony ráfázhatsz. Érdemes hát alaposan átrágni magad a tanácsokon, hogy minél tartósabb eredményt érj el, és hogy ami eddig bosszúságot okozott napi szinten, most jó darabig elkerüljön.

Ha sikerül minden előírást betartani, szépen és könnyen tisztán tartható falakat kapsz, és végre az lesz az érzésed, hogy az otthonod van érted, és nem te az otthonodért.

Ez azért nem hangzik rosszul igaz? Akkor nosza rajta, mérd le a felületeket, amik lambériáért kiáltanak, és kezdődhet a megfontolt munka!