Amíg Orbán Putyinnal tárgyalt, addig Jakab a holland nagykövetet fogadta

Amíg Orbán Putyinnal tárgyalt, addig Jakab a holland nagykövetet fogadta

A Jobbik elnöke közösségi oldalán reagált Orbán Viktor oroszországi utazására és beszámolt arról, hogy amíg a magyar miniszterelnök Putyinnal tárgyal a Kremlben, addig ő saját irodájában Hollandia újonnan kinevezett nagykövetét, Désirée Bonis-t fogadta.

„Mi Európát választjuk!”

– írja Facebook-bejegyzésében Jakab, utalva ezzel arra, hogy amíg Orbán a keleti kapcsolatait tartja fontosabbnak, addig a Jobbik a nyugati országokhoz és Európához érzi magát közelebb és a nyugati országok is így tekintenek a pártra.

Ez utóbbit mi sem jelzi jobban, minthogy a Jobbik január közepén tartott diplomáciai reggelijén 43 ország képviseltette magát, többek között az Amerikai Egyesült Államok, Németország és Franciaország is. Akkor Gyöngyösi Márton, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője lapunknak elmondta az Oroszország és a Nyugat közötti feszültségek kapcsán, hogy Orbán Viktor Európai Unió-ellenes politikája alapvetően az oroszokhoz van igazítva, így nem véletlen az sem, hogy Vlagyimir Putyin fogadta a magyar miniszterelnököt.