Szerhij Rebrov: „Oroszország, szégyelld magad!”

Szerhij Rebrov: „Oroszország, szégyelld magad!”

Nem találom a szavakat, hogy kifejezzem felháborodásomat hazám ellenségének gyilkos tettei miatt. Számomra Ukrajna nem csak a szülőföldem, számomra ez a legjobb ország a világon

- idézi a Csak foci a Dinamo Kijev és a Fradi korábbi, illetve az Al Ain jelenlegi edzőjét.

A FTC egyik legsikeresebb szakvezetője elítélte az orosz agressziót.

Bárhol is játszottam és dolgoztam, a szívem mélyén mindig Ukrajnával voltam. Ma, hogy távol vagyok a hazámtól, nem tudok uralkodni a dühömön. Oroszország, mit csinálsz? Szégyelld magad és térj észhez!

A lap felidézi, hogy korábban már közéleti személyiségek, így sportolók is hallatták már a hangjukat Ukrajnában és más országokban - még Oroszországban is - az orosz hadsereg támadása miatt.

Rebrov egykori kijevi csapattársa Andrij Sevcsenko is üzent. Az egykori aranylabdás csatár, majd ukrán szövetségi kapitány beszámolt arról, hogyan élte meg Ukrajnában az orosz invázió első napját.

Kora reggel kitört a teljes körű háború, amelyet Oroszország kezdeményezett. A népem és a családom veszélyben van. Ukrajna és népe békét és területi integritást akar. Kérem, hogy támogassák hazánkat és szólítsák fel az orosz kormányt, hogy hagyjon fel az agresszióval és a nemzetközi jog megsértésével. Mi csak békét akarunk. Háborúra nincs szükség. A háború nem megoldás

- írta Instagram oldalán Andrij Sevcsenko.