Orbán: Nincs olyan fegyverünk, amit nélkülözni tudnánk

Orbán: Nincs olyan fegyverünk, amit nélkülözni tudnánk

Nincs olyan fegyverünk, amit nélkülözhetnénk, így ha akaránk sem tudnánk fegyvereket küldeni Ukrajnának - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap, az M1-nek adott rendkívüli interjújában arra a felvetésre, hogy a németek is felülbírálták korábbi álláspontjukat és mégis küldenek fegyvert az oroszok által megtámadott országnak.

Arra az ellentmondásra is megpróbált magyarázatot adni, hogy miért tesz különbséget a muszlim országokból érkezők és az ukrajnai háború elől menekülők között. 

Szegény ukránok hová menjenek? Mi vagyunk a szomszédaik

- mondta erre a miniszterelnök.

Az Oroszország elleni szankciók blokkolásával kapcsolatban Orbán elismételte korábbi állítását, miszerint ez hazugság. A szankciókról azonban továbbra is azt gondolja, hogy nem használnak érdemben a konfliktus megoldásában, ezért olyan szankciókat nem szabad hozni, amelyek a paksi atomerőmű bővítését, a gázellátást vagy a rezsicsökkentést érintik.

Orbán elmondta azt is, hogy szerinte minél tovább húzódik a háború, annál több lehet a kárpátaljai célpont, ezért aki azt mondja, hogy ebben a háborúban nincs kockázata Magyarországnak, az nem mond igazat.