Fideszes képviselő lehetett egy üllői iskolában lebukott pedofil tanár

pedofil
pixabay.com

Egy Pest megyei általános iskola egyik tanára szexuális visszaélést követhetett el az egyik 13 éves diáklánnyal szemben – írja cikkében a Blikk. Az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség.

A lap szerint az érintett tanárt közös megegyezéssel küldték el az intézményből, a pedofil férfi magyart és történelmet tanított.

Azt írják, korábban egy fővárosi két tannyelvű iskolában is dolgozott és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének tagja volt.

A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe – írták.

A lap nem nevezte meg a települést, és kérdésünkre a rendőrség sem akarta elárulni, melyik Pest megyei városban tanított a pedofil tanár. Indoklásul azt írták, erre a büntetőeljárás érintettjei azonosíthatóságának elkerülése érdekében van szükség.

Az Alfahír azonban kiderítette, hogy a rendelkezésre álló információk alapján

az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskoláról lehet szó.

A cikkben ezen felül azt is írták, az érintett személy a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet: a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként.

A laptól megkeresték az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és a tárca megerősítette, hogy mivel felmerült kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét, a pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól a Blikk azt a tájékoztatást kapta, hogy az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították.