F1: Kettős Ferrari győzelem és Red Bull dráma a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon

F1: Kettős Ferrari győzelem és Red Bull dráma a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon

Charles Leclerc a Ferrari pilótája nyerte a Bahreini Nagydíjat. Második lett csapattársa Carlos Sainz Jr., míg harmadiknak Lewis Hamiltont a Mercedes hétszeres világbajnokát intette le a kockás zászló. A Ferrari ezzel kettős győzelemmel kezdte a világbajnokságot.

Már a szombati időmérőn és a szabadedzéseken is látható volt, hogy Charles Leclerc és Carlos Saints  végre egy nagyszerűen összerakott Ferrarit vezethet idén. Lecler rajtolhatott az első helyről, Saints pedig a harmadik helyről, mintegy "satuba fogva" a címvédő Max Verstappent. Aki ekkor még nem is sejthette, hogy milyen véget ér számára az idei első F1-es nagydíj.

Pedig, volt bőven akció Verstappen és Leclers között, mert senkitől sem zavartatva egymással voltak elfoglalva szinte végig. De csak szinte, mivel Verstappen három körrel a vége előtt a második helyről volt kénytelen feladni a versenyt. A Red Bull az első hírek szerint akkumulátor-probléma miatt lassult le és a holland világbajnok végül kigurult a bokszba. A fekete leves azonban csak ezután jött, mert két körrel később csapattársa, Sergio Pérez alatt is leállt a Red Bull.

Az osztrák csapat és mindkét pilóta tehát, mindjárt a szezon legelején jelentős hátrányba került a riválisokkal szemben.

A vb a jövő hétvégén folytatódik Dzsiddában, a Szaúdi Nagydíjjal.