Többször is megfordult Rákay Philip a Roszatom irodájában

Többször is megfordult Rákay Philip a Roszatom irodájában

Tucatszor is megfordult Rákay Philip kormánypárti celeb a Rosatom Central Europe s.r.o. magyarországi fióktelepének budapesti irodájában – írta meg az Átlátszó, miután erre olvasóik felhívták a figyelmüket.

A cikkben kifejtik, az orosz állami tulajdonú atomenergetikai cég hazai fióktelepe 2016–2021 között bérelt irodát egy Budapest 12. kerület, Beethoven utcai társasházban, ahol többször is látták a megafonos influenszerként is futó – és e célból rejtélyes forrásból már százmilliókat hirdetésekre eltapsoló – megmondóembert az utóbbi években. A különféle luxusautókkal járó Rákay Philipnek a Roszatom irodájában rendszeresen volt ügyintézni valója több olvasójuk szerint.

A kormánypropaganda meghatározó szócsöveként is funkcionáló Rákaytól az Átlátszó szerette volna megtudni, van-e gazdasági kapcsolata az orosz állami tulajdonú Roszatommal vagy annak magyarországi leányvállalatával, fióktelepével, vagy más okból jár be rendszeresen a budapesti irodájukba. Továbbá, hogy ha van ilyen kapcsolat, az összefüggésben áll-e az ukrán elnök elleni minapi kirohanásával, amikor is Volodimir Zelenszkij segítségkérésére Orbán Viktor helyett Rákay is szükségét érezte, hogy reagáljon a Facebookon „Nem szégyelled magad, Zelenszkij?” és hasonló "üzenetekkel".

Zelenszkij Orbánnak üzent: Te hezitálsz, hogy szankciókat vezessetek-e be vagy sem?

Voldomir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön videón keresztül üzent az Európai Tanácsnak. Beszédében emlékeztetett rá, hogy az egy hónapja tartó háború milyen hatással volt Ukrajnára, majd kitért azokra az országokra is, akik támogatják Ukrajnát. Magyarország. Itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem. Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok.

Az ukrán államfő ugyanis bírálta Magyarországot, amiért az Orbán-kormány hezitál, hogy átengedjen-e fegyvereket a háborús helyzettel küzdő Ukrajnába, illetve hogy Oroszországgal szemben támogassa-e a szankciókat.

Ám egy elvesztett pere nyomán kormányjobbágynak is nevezhető celebritás többszöri próbálkozásra sem vette fel a lapnak a telefont, és e-mailben sem reagált a kérdéseikre.