Kijevbe utazik Ursula von der Leyen és Josep Borrell, hogy Zelenszkijjel tárgyaljanak

Ursula von der Leyen, Josep Borrell, EU
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője sajtótájékoztatót tart Brüsszelben 2022. február 24-én.
MTI/AP/Pool AFP/Kenzo Tribouillard

Kijevbe utazik a héten Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője - közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője a Twitteren kedden.

Mamer tájékoztatása szerint a brüsszeli testület vezetője és a főképviselő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytat megbeszélést. További részletek ismertetése nélkül azt is közölte: a találkozót az április 9-re, Varsóba összehívott donorkonferenciát megelőzően tartják meg.

Az MTI emlékeztet, a varsói adományozói konferencia az Európai Bizottság és a kanadai kormány által március 25-én elindított közösségi médiakampányt zárja le. A Kiállás Ukrajna mellett címmel indított kampány célja, hogy mozgósítsa a kormányokat, intézményeket, művészeket, vállalatokat és magánszemélyeket arra, hogy közvetlen finanszírozást nyújtsanak az Ukrajnában és a szomszédos országokban végzett humanitárius erőfeszítések támogatására.