Az árstop ellenére is lényegesen olcsóbbak az alapvető élelmiszerek Horvátországban

Az árstop ellenére is lényegesen olcsóbbak az alapvető élelmiszerek Horvátországban

Szlovákiában 1,73 euró a benzin literjének ára, ami nagyjából 654 forintnak felel meg, így nem meglepő, hogy nagyon sok szlovák hazánkba jár át tankolni – derül ki az ATV riportjából, amelyből kiderül, hogy az sem okoz problémát a szlovákoknak, hogy egyes kutakon csak 30 litert lehet tankolni, mert miután kimerítették ezt a keretet,utána tovább állnak tankolni egy másik kútra.

A magyar árstop miatt a szlovákok 174 forintot tudnak spórolni literenként az országváltással.

Az alapvető élelmiszerek árának stopja azonban nem hozta meg a kellő eredményt, így a magyarok is élnek a „bevásárlóturizmus” adta lehetőségekkel és Horvátországba járnak át vásárolni, ugyanis lényegesen olcsóbban juthatnak hozzá az élelmiszerekhez.

A legnagyobb különbséget a virsli áránál lehet megfigyelni. A 91 százalékos hústartalmú virsli itthon átszámítva 77 kunába kerül, amíg ugyanez a horvát üzletekben csak 13 kuna. Hasonlóan nagy a különbség a zöldségek áránál is, az uborka, a hagyma és a paradicsom is feleannyiba kerül Horvátországban.

A riport szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha valaki Pécsről, Siklósról vagy mondjuk Harkányból megy át Horvátországba elintézni a bevásárlást, az akár 15-20 ezer forintot is megspórolhat még akkor is, ha ehhez hozzászámoljuk a benzinköltséget.