Teljes átalakításon eshet át a Corvinus Egyetem

Teljes átalakításon eshet át a Corvinus Egyetem

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vezetése teljes oktatási és kutatási szervezetét érintő átalakítást jelentett be – írja a 444. A lap szerint ezt egy rövid prezentációban küldték szét a munkatársaknak.

A prezentáció szerint a mostani átalakítás egy korábbi kezdeményezés része, amelyben megszűntek az egyetem önálló karai, így csak intézetek és tanszékek működtek.

A BCE-n most 11 intézet működik, az új rendszerben is ennyi lenne, de a mostani egységeket nagyjából tudományterületek mentén 11 egyenlő méretű, nagyjából 50 fős intézményre vágnák.

Ez azt jelenti, hogy lényegében teljesen szétszednék az évtizedek alatt kialakult struktúrát és egy más konfigurációban építenék újjá az egyetemet.

A fontosabb módosítások között megjelenik, hogy a korábban egész karnyi közgazdaság-tudományi területet egy intézetbe vonnák össze, a pénzügyet és a számvitelt két külön intézetbe bontanák, a kommunikációt összevonnák a marketing területtel, külön stratégiai menedzsment és ellátásilánc-menedzsment intézetet alakítanának ki, és létrehoznának egy fenntarthatósági intézetet „a gazdaságföldrajz, geoökonómia, fenntartható fejlődés, valamint a turizmus szakmai közösségek bázisán”.

A prezentáció bemutatja az átalakítás folyamatát is, amely a tervek szerint két hét alatt fog végbe menni.
Jövő keddre már össze is hívták a szenátust, hogy véleményezze a javaslatot. Ezután már ki is írnák a pályázatokat az új intézetek vezetői pozícióira. A lap szerint az átalakítás folyamat és tartalma is sokakat felháborított az egyetemen.