Medvegyev Orbán Viktort tartja a legértelmesebb európai vezetők egyikének

Medvegyev Orbán Viktort tartja a legértelmesebb európai vezetők egyikének

„Úgy tűnik, az európai uniós országok legértelmesebb vezetői belefáradtak, hogy csöndben haladjanak a szakadék felé a sterilizált európai nyájjal együtt, amit egy amerikai pásztor vezet a vágóhídra” - fejtegette meglátásait a Vlagyimir Putyin alelnökeként az orosz biztonsági tanácsban ülő Dmitrij Medvegyev.

„Lássuk, mit tesz a pásztor, és persze hogy fog viselkedni a nyáj többi része, amely kész feláldozni magát azért, hogy a pásztor jóllakjon” - folytatta Telegramon megosztott gondolatmenetét Medvegyev, aki nehezen félreérthető módon a pásztor szerepét Joe Bidenre érthette a 444 szerint.

A korábbi orosz elnök és miniszterelnök szerint Orbán Viktor ezzel szemben bátor lépést tett azzal, hogy

„nem támogatja a pusztító orosz energiaembargót és az őrült szankciókat az egyházi szereplőkkel szemben.”

Medvegyev itt arra reflektált, hogy Orbán a vallásszabadságra hivatkozva elutasította a háborút pártoló Kirill ortodox pátriárka szankcionálására vonatkozó terveket is. A magyar kormányfő ma reggeli rádiónyilatkozatában az is elhangzott, hogy az Európai Bizottság szankciós javaslata jelen formájában szerinte felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával.

Orbán szerint a Bizottság javaslata felér egy magyar gazdaságra ledobott atombombával

A parlamenti választás és újabb miniszterelnöki felkérése óta először jelentkezett szokásos pénteki rádióinterjújával Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az orosz-ukrán háborúról és Magyarország energiabiztonságáról beszélt. Mint arról korábban az Alfahíren beszámoltunk, az Európai Bizottság szerdán bemutatta az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagot.

Ismeretes, az Európai Bizottság szerdán bemutatta az Oroszország elleni hatodik szankciócsomagot, melynek lényege, hogy az EU hat hónapon belül szeretné fokozatosan megszüntetni az oroszországi kőolajbehozatalt, az év végére pedig a finomított olajtermékek importját is.