Jó üzlet: az FTC 6,8 milliárd forintot keresett a Bajnokok Ligájában

FTC
A ferencvárosi játékosok megköszönik a szurkolók biztatását a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án.
MTI/Koszticsák Szilárd

A labdarúgó Bajnokok Ligája előző kiírásában a végső győztes Chelsea kereste a legtöbb pénzt, míg a Ferencváros a legkevesebbet - számolt be róla az MTI. 

A szerdán nyilvánosságra hozott lista szerint az angol klub 120 millió eurónak (44,4 milliárd forint) örülhetett a trófea mellett, ezzel döntős ellenfelét, a Manchester Cityt (119), valamint a két elődöntős csapatot, a Real Madridot és a Paris Saint-Germaint (110) előzte meg a kereseti listán.

A 32 együttest számláló főtáblán az utolsó helyre a Ferencváros szorult, amely így is 18,45 millióval (6,8 milliárd forint) gazdagodott annak nyomán, hogy a Barcelonával, a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel azonos csoportban szerepelve egy pontot gyűjtött.

A klubok összesen 1,9 milliárd eurón osztoztak, de ez az összeg a jelenlegi és a következő két idényben már kétmilliárd fölé kúszik.

A kimutatás kitér a második számú kupasorozatra, az Európa-ligára is, amelynek összdíjazása mindössze 28 százalékát teszi ki a BL-ének, azaz 541 millió euróhoz jutottak a résztvevő klubok. A győztes Villarreal pedig 33,1 millióval gazdagodott.