A Balaton szelet és a Boci csoki az ukrajnai háború újabb „áldozata”

A Balaton szelet és a Boci csoki az ukrajnai háború újabb „áldozata”

Eddig ugyanis a háború sújtotta keleti szomszédunknál gyártották a Nestlé termékét, a kialakult háborús helyzet miatt keletkeztek az ellátási kihívások

- írja az Index.

A lap felidézi, hogy az elmúlt hetekben már a legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól is eltűnt a közkedvelt Balaton szelet és Boci csoki. 

Az Index megkeresésére a Nestlé Hungária Kft. elismerte, hogy a Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de dolgoznak az ellátási probléma megoldásán.

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben található, azt nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti. 

A tervek szerint a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a Nestlé a helyzet normalizálódásáig.

Az elmúlt hetek példája azt mutatta, hogy a Nestlé számára elsődleges fontosságú a gyártás fenntartása, ezért még márciusban is jelen volt az oroszországi piacon, és csak miután komoly nyomás alá helyezték, akkor vonult ki.

A termékeiket fogyasztó oroszok ezt igencsak fájlalták, a körükben végzett felmérés szerint a megkérdezettek az IKEA árui után az ötödik helyen a Nestlé termékeit engedték el legnehezebben.