Jelentősen nőtt a 4iG profitja

Jelentősen nőtt a 4iG profitja

Növelte a bevételét és a nyereségét, valamint a térség meghatározó infokommunikációs társaságává vált az első negyedévben a 4iG Nyrt. - közölte a vállalatcsoport kedden az MTI-vel.

A beszámolójuk szerint a 4iG az idei első 3 hónapban 48,9 milliárd forint értékesítési árbevételt és 2,2 milliárd forint adózott eredményt ért el. A forgalom 68 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származik. A tavalyi azonos időszakban 15,3 milliárd forint árbevétellel és 566 millió forint adózott eredménnyel zártak.

Közös hadiipari céget alapít a NER-kedvenc 4iG a német Rheinmetall-al, hogy digitalizálják a Magyar Honvédséget

Beszáll a hadiiparba a 4iG Nyrt., a kormány kedvenc infokommunikációs beszállítója. A német Rheinmetall-lal és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-vel közös védelmi ipari leányvállalatot alapítanak - jelentette be közleményében hétfőn a 4iG. Mint írják, a felek megállapodtak arról, hogy a Rheinmetall - a Rheinmetall Electronics Gmbh-n keresztül - lesz a közös leányvállalat többségi tulajdonosa, a részvények 51 százalékát ők fogják birtokolni.

A 4iG tavaly 93 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, több mint 62 százalékkal haladva meg a 2020-ast. A 6,35 milliárd forintos adózott eredmény 85 százalékos emelkedést jelentett éves összevetésben. A társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója, részvényei 759 forinton zártak kedden, értékük egy éven belül 602 és 1134 forint között változott.

Több mint 1,7 milliárdos tendert nyert a NER kedvenc informatikai cége

Több mint 1,7 milliárd forintos, az e-építési rendszert fejlesztésére kiírt tendert nyert el a NER kedvenc informatikai cége, a Jászai Gellért-féle 4iG. A Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft. központosított közbeszerzési eljárását a 4iG Nyrt. vezette konzorcium nyerte 1,718 milliárd forintos ajánlatával - közölte Jászai Gellért 4iG Nyrt.-je a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.