Elkapták a "blahai lámát", aki léccel üldözött valakit, garázdaság miatt indult eljárás ellene

Elkapták a "blahai lámát", aki léccel üldözött valakit, garázdaság miatt indult eljárás ellene

Nagy izgalomban tartja az internet népét néhány napja egy Redditre feltöltött videó, amin egy „blahai lámának” nevezett férfi látható, aki június 13-án egy 4-5 méter hosszú léccel, papucsban üldözött egy másik férfit a fővárosi Kiss József utcában. A felvétel tanúsága szerint az üldözött férfi ijedtében kirohant a forgalmas Rákóczi útra, ahol majdnem elgázolták, miközben a nyomában járó „blahai láma” kezében a hosszú léccel azt kiabálta, hogy „állj meg, köcsög”.

Eddig semmit lehetett tudni arról, ki lehet a szóban forgó illető, pénteken viszont azt közölte a rendőrség, hogy elkapták a a „blahai lámát”. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás

- számolt be a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság a felvétel alapján eljárást indított, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2022. június 17-én hajnalban elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

A 36 éves M. Dénest és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Arról továbbra sincsen infó, hogy az illető miért üldözte a férfit, ahogyan azt sem tudni, honnan szedte azt a hatalmas lécet a „blahai láma”.