Elkapták a "blahai lámát", aki léccel üldözött valakit, garázdaság miatt indult eljárás ellene

blahai láma
Fotó: Reddit videó

Nagy izgalomban tartja az internet népét néhány napja egy Redditre feltöltött videó, amin egy „blahai lámának” nevezett férfi látható, aki június 13-án egy 4-5 méter hosszú léccel, papucsban üldözött egy másik férfit a fővárosi Kiss József utcában. A felvétel tanúsága szerint az üldözött férfi ijedtében kirohant a forgalmas Rákóczi útra, ahol majdnem elgázolták, miközben a nyomában járó „blahai láma” kezében a hosszú léccel azt kiabálta, hogy „állj meg, köcsög”.

Eddig semmit lehetett tudni arról, ki lehet a szóban forgó illető, pénteken viszont azt közölte a rendőrség, hogy elkapták a a „blahai lámát”. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás

- számolt be a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság a felvétel alapján eljárást indított, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2022. június 17-én hajnalban elfogtak és a kerületi rendőrkapitányságra előállítottak.

A 36 éves M. Dénest és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

Arról továbbra sincsen infó, hogy az illető miért üldözte a férfit, ahogyan azt sem tudni, honnan szedte azt a hatalmas lécet a „blahai láma”.