Jobbik: "Végre a magyar kormány is felismerte, hogy országunkat a veszély keletről fenyegeti"

Jobbik: "Végre a magyar kormány is felismerte, hogy országunkat a veszély keletről fenyegeti"

Két nappal ezelőtt az Alfahír szúrta ki, hogy Orbán Viktor egy kormányhatározattal az egész országot megnyitotta a NATO csapatmozgásai előtt. Erre reagált Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke. 

"Több mint száz nappal az orosz-ukrán háború kitörése után végre a magyar kormány is felismerte, hogy országunkat a veszély keletről fenyegeti. Reméljük, hogy a szövetséges katonák segítséget nyújtanak a magyar honvédeknek az ukrán határszakaszon is, és így csökkenhet a magyar katonákra háruló nyomás"

- írta a politikus.

Orbán Viktor az ország teljes területén lehetővé tette a NATO fegyveres erők települését

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg egy korábbi határozat módosítása, amely most már a teljes ország területén lehetővé teszi a NATO reagáló erők Magyarországra történő települését, amennyiben arról NATO döntés rendelkezik. Az eredeti, még márciusban megjelent 1120/2022. (III. 7.) Korm. határozata az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásokról és egyes kapcsolódó feladatokról nevű határozat 1.

A Jobbik országgyűlési képviselője pártja köszönetét is kifejezte a magyar honvédeknek az eddigi kitartó helytállástért.

"Most látszik igazán, hogy mekkora szükség van rájuk, hiszen amellett, hogy segítettek a menekülteknek, biztosították a határszakaszt is"

- tette hozzá Sas Zoltán.