A vízhiánnyal küzdő Solymáron már másodfokú vízkorlátozást rendeltek el

A vízhiánnyal küzdő Solymáron már másodfokú vízkorlátozást rendeltek el

Eközben munkába állt a Magyar Honvédség két 8 köbméteres vízszállító autója is a Pest megyei településen.

Solymáron péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el - közölte a település polgármesteri hivatala a Facebook-oldalán.

Az erről szóló határozat szerint a naponta 10 köbméter átlagfogyasztást meghaladó, gazdálkodó szervezetnek minősülő felhasználóknak a napi fogyasztási igényüket 10 százalékkal szükséges csökkenteniük.

Emellett a vízkorlátozás időtartama alatt Solymár Nagyközség közigazgatási területén

a vízfogyasztók kötelesek "a takarékos ivóvíz-felhasználás megvalósítására" 

- fogalmaztak a bejegyzésben.

Továbbá tilos minden tömlős locsolás és mosás a település egész területén; az automata öntöző berendezések működtetése; a járdák, utak mosása; gépjárművek tömlős mosása; valamint a medencék töltése.

Közölték, hogy a most elrendelt másodfokú vízkorlátozás visszavonásig marad érvényben.

A polgármesteri határozat indokolásában azt írták: a korábban elrendelt elsőfokú részleges vízkorlátozás nem hozott érdemi eredményt, valamint az elmúlt hét rendkívüli magas hőmérsékletű, csapadék nélküli napjai miatt fokozódott a vízfelhasználás, ami a közüzemi hálózatban nyomáscsökkenést, vízhiányt idézett elő regionális szinten.

A fideszes politikust nem érdekli a történelmi aszály, a klímaválság, ő vizet akar

Sajátos, ahogy a több mint 12 éve regnáló állampárt politikusa szembesül a klímaválság hatásaival: jelesül Menczer Tamás dühöng amiatt, mert a választókerületében található Solymáron nincs víz. 

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén már napok óta nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható több Pest megyei településen. A vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól. Az érintett településeken a katasztrófavédelem ötfős operatív törzset állított fel.

Hőség: átmeneti vízhiány tapasztalható Pest megye tíz településén

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen...

Péntek délután megérkezett Solymárra és munkába állt a Magyar Honvédség két 8 köbméteres vízszállító autója is, mellyel megduplázták a tengelyen, vagyis autóval történő vízszállítási kapacitásukat.

Karácsony Gergely vizet küld Solymárra és Szentendrére

Budapest segít a vízellátási problémákkal küzdő Solymárnak és Szentendrének: a főváros cégei egy-egy 5 köbméteres (5 ezer liter vizet tartalmazó) lajtos kocsit bocsátottak a két település rendelkezésére...