Volt valami a tatabányai levegőben: kórházi ápolóra és mentőkre is rátámadtak

Volt valami a tatabányai levegőben: kórházi ápolóra és mentőkre is rátámadtak

Ápolót bántalmazott egy cseh állampolgár a tatabányai kórházban, a város egy másik pontján pedig a mentősökre támadt egy ellátásra szoruló helybéli - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a mentők csütörtök este két cseh állampolgárt vittek be a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták.

Amikor egy egészségügyi dolgozó kilépett az egyik osztályról, a férfi - minden előzmény nélkül - két kézzel mellkason ütötte az ajtóban álló ápolót, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a támadót.

A rendőrök elfogták, előállították, majd őrizetbe vették a cseh állampolgárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrség kitért arra is, hogy ugyanezen a napon egy másik helyszínen is közfeladatot ellátó személyeket ért támadás Tatabányán: egy 54 éves helyi lakos - aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott - rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre.

Az elkövető először botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök a gyógyszermérgezést szenvedett embert az orvosi ellátása után őrizetbe vették, ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.