A Fidesz az őrület multiverzumában: azért akar az ellenzék áfát csökkenteni, mert Gyurcsány

Orbán Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök aláírja a kinevezési okmányokat eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án. eskütételét követően az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án.
MTI/Máthé Zoltán

Két fontos motívumra kell felhívnunk a kedves Olvasóink figyelmét a Fidesz közleménye kapcsán. Az egyik vicces, a másik pedig jellemző. 

Először is, a Fidesz multiverzumában azért akarja az ellenzék megakadályozni a kata beszántását, a rezsiárak megemelését, vagy épp az áfabevételeken való kormányzati szintű nyerészkedést, mert "Gyurcsány készülődik és a baloldali pártok neki készítik elő a terepet". 

S akkor a másik. Van egy ilyen kitétel a fideszes közleményben (vastag betűvel szedve a kiemelendő kiszólás): "Ha a baloldalon múlna, ez a válság már elsöpörte volna Magyarországot, mert a baloldal háborúba akarja sodorni az országot

és a háború árát is teljesen az emberekkel fizettetné meg."

Az eddigi kommünikékben a "teljesen" szó még nem szerepelt. Azaz, most már a Fidesz is elismeri, hogy a háború árát az Orbán-kormány is megfizetteti a magyarokkal - csak még nem teljesen.