Parlament: letette képviselői esküjét a Jobbik két politikusa

Parlament: letette képviselői esküjét a Jobbik két politikusa

Hétfőn letette esküjét országgyűlési képviselőként Ander Balázs és Dudás Róbert, akik újra a Jobbik parlamenti frakciójában folytatják a munkát, miután a párt két eddigi országgyűlési képviselője nemrégiben lemondott mandátumáról.

Változás a Jobbik frakciójában: Ander Balázs és Dudás Róbert folytatja a munkát a Parlamentben

"A mai napon lemondott országgyűlési képviselői tisztségéről pártunk két parlamenti képviselője, Szabó Hajnalka és Végh Noémi...

A mandátumvizsgálat eredményét ismertetve Hargitai János, a Mentelmi bizottság elnöke elmondta, mivel nem állt elő semmilyen akadály, a két, eskütételre készülő képviselő megkaphatta megbízólevelét. 

Az erről szóló szavazás során Ander Balázs mandátumának igazolását a jelenlévő képviselők egyhangúlag elfogadták, Dudás Róbert esetében pedig ugyanezt 1 tartózkodás mellett támogatták a parlamenti patkóban. Ezt követően a jobbikos képviselők letették esküjüket.

Többek mellett a DK képviselőcsoportjának tagjai nem vettek részt a képviselői mandátumokról szóló szavazáson.

Mindemellett régi jobbikos hagyományokhoz híven külön, a Szent Korona előtt is esküt tett a Jobbik két képviselője.

Miután kiderült, hogy a Jobbik-frakció kiknek szánja a két felszabadult képviselői helyet, lapunk Dudás Róberttel és Ander Balázzsal is készített egy-egy interjút arról, szakpolitikai szinten hogyan kívánják előmozdítani az önkormányzatiság, valamint az oktatás ügyét.