Jobbik: Orbán Viktor "mindig megfeledkezik a valóságról, amikor a Kossuth Rádióban osztja az észt"

orbán, kossuth rádió
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ma reggel is világossá vált, hogy a miniszterelnök mindig megfeledkezik a valóságról, amikor a Kossuth Rádióban osztja az észt. Mert a valóság az, hogy a miniszterelnök megszavazta az összes uniós szankciós csomagot. Nyolcból nyolc szankciós csomag és annak hatása Orbán eredménye

- reagált pénteki közleményében a kormányfő reggeli rádióinterjújára a Jobbik.

A párt kifejti, "a valósághoz tartozik az is, amelyről a miniszterelnök szintén elmulasztott beszélni, hogy a válság kezdete óta bezártak 366 postafiókot, 129 rendőrségi épületet, és megszüntetnek 200 háziorvosi ügyeletet. A magyar élelmiszerár-emelkedés egész Európában nálunk a legnagyobb, és soha nem látott mélységekbe zuhant a forint ősszel." 

"Ha ez nem lenne elég, eltörölték a rezsicsökkentést, és kommunista ársapkákkal okoznak hiánygazdaságot, amely egyáltalán nem normális"

- fogalmazta meg a kormánnyal szembeni kritikáját a konzervatív párt.

Emlékeztetnek, "Magyarország és a gazdasági válság legrosszabb napjait élő magyar emberek pedig Orbán Viktor és kormánya miatt nem jutnak hozzá a nekik járó uniós pénzekhez. Pár terméken túl Orbán az uniós pénzeket is befagyasztotta."

A konzervatív Jobbik a miniszterelnökkel szemben Európára és lakosaira szövetségesként tekint, és tudja, hogy a tanárok magasabb bért érdemelnek, hogy áfacsökkentéssel több maradhatna a családok pénztárcájában, és hogy városaink biztonságán nem spórolni kell, hanem költeni rá. Tudjuk, hogy a gazdaságot a legkisebb vállalkozások támogatásával lehet ösztönözni, és hogy hazánknak nem az agresszor oroszok a barátai, hanem szomszédaink és nyugati szövetségeseink

- zárul a Jobbik közleménye.