Oda a gigaüzlet: Nem veszi meg a 4iG a T-Systems Magyarországot

Oda a gigaüzlet: Nem veszi meg a 4iG a T-Systems Magyarországot

A 4iG Nyrt. valamint a Magyar Telekom Nyrt. megszüntette a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlásával kapcsolatos tárgyalásokat - jelentette be a 4iG és a Magyar Telekom kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A felek a közlemény szerint július 9-i bejelentésükkel összhangban tárgyalási folyamatot indítottak a T-Systems Magyarország 4iG-nek történő lehetséges eladásáról, valamint aláírtak egy nem kötelező erejű előzetes megállapodást. Kedden, a 4iG kezdeményezésére az előzetes megállapodás felmondása mellett döntöttek.

A 4iG és a Magyar Telekom tovább vizsgálja az együttműködési lehetőségeket annak érdekében, hogy partnerségre lépjenek a nagyvállalati és az állami szektor számára értékesített szolgáltatások területén. A felek között korábban létrejött konzorciumi megállapodások változatlan feltételekkel hatályban maradnak - írták közleményükben a társaságok.

Az üzlet hátteréről itt írtunk bővebben:

Állami hitel segíthet a NER-nek felvásárolni a T-Systems-t

50 milliárd forint lehet a T-Systems ára, és ezzel 200 milliárd forintnyi forgalom is új kezekbe kerülhet - írja az Index. A cikk szerint a finanszírozás döntően az MNB vállalati kötvényprogramjával, kisebbrészt saját részvényekkel vagy bankhitellel történhet.