A nyári lábápolás 3 alapszabálya (x)

A nyári lábápolás 3 alapszabálya (x)

Most, hogy végre itt a nyár, egy kicsit a mindennapjaink is felpörögtek: hétköznap délutánonként is próbálunk több időt tölteni a szabadban, hétvégéken pedig kerti partikra, fesztiválokra, koncertekre járunk, strandolni megyünk, és persze izgatottan készülünk a várva-várt nyaralásra is…

Mindezek mellett viszont ne feledkezzünk meg az énidőről sem. A szépségápolást ugyanis ilyenkor sem szabad hanyagolni, sőt érdemes többet foglalkozni azokkal a területekkel, amik ezekben a hónapokban jobban szem előtt vannak – mint például a lábfejek.

Ám jó, ha tudjuk, nem biztos, hogy elég lesz annyi, ha alkalomszerűen használjuk a Helia-D lábápoló termékei között is megtalálható sarokpuhító krémet, hanem ennél több gondoskodásra lesz szükség.

Bízzuk magunkat egy szakemberre!

A nők egy része a műkörmös mellett pedikűrös szolgáltatásait is rendszeresen igénybe veszi, mások pedig ezt egyáltalán nem tartják fontosnak. A helyzet azonban az, hogy az előbbi tábornak van igaza.

Ha ugyanis elhanyagoljuk a lábfejek ápolását, akkor a sarkakon a bőr megvastagszik, repedezni fog, ami nem csupán esztétikailag problémás, hanem fájdalmas is lehet. A vastag bőrkeményedések eltávolítását viszont ne kíséreljük meg otthon, hiszen a reszelő és a habkő ide már kevés, a szakemberek is szikét használnak hozzá. Ennek az éles eszköznek a használata azonban megfelelő szaktudást igényel.

Egy profi pedikűrös viszont gyönyörűen “újjávarázsolja” a lábainkat, eltávolítja az elszarusodott bőrrétegeket, megigazítja a körmeinket, bőrpuhító, hidratáló készíteményeket használ.

Ha pedig az otthoni ápolást sem hanyagoljuk, akkor ezt az állapotot hosszan megőrizhetjük.

Foglalkozzunk rendszeresen a lábápolással!

Még a legnagyobb nyári pörgésben is szakítsunk hetente egyszer időt arra, hogy egy kis “házi wellnesst” nyújtsunk a lábainknak.

Ilyenkor készítsünk egy kellemesen meleg lábfürdőt, a vízbe csepegtessünk illóolajat, és szórjunk bele szódabikarbónát. Ebben áztassuk a lábunkat nagyjából fél órán keresztül, majd egy habkővel óvatosan dörzsölgessük le az esetleges bőrkeményedéseket, amik ilyenkor kellően felpuhulnak.

Utána öblítsük át tiszta vízzel és töröljük szárazra. Jöhetnek a körmök: vágjuk vagy reszeljük le, és lakkozzuk ki vidám, nyárias színekkel. Ha ügyesek vagyunk, mintákat vagy francia manikűrt is készíthetünk.

Végezetül kenjük be vastagon hidratáló lábápoló krémmel, és vegyünk fel egy tiszta, vékony pamutzoknit. Éjszakára hagyjuk fent, reggelre pedig csodásan puhák és selymesek lesznek a lábaink.

Miért kell nyáron jobban odafigyelni a lábápolásra?

Tulajdonképpen azért, mert sokkal több külső káros hatásnak van kitéve. A nyitott papucsokban, szandálokban közvetlenül érintkezik a porral, homokkal, pláne ha gyakran járunk mezítláb. A tengervíz, a klóros medencevíz, illetve a napfény szintén szárítja és érdessé teszi a bőrt.

Persze emiatt nem kell nyáron is végig zárt cipőben járni, de ügyeljünk arra, hogy kompenzáljuk ezeket a káros környezeti hatásokat.