A Jobb Szektor nem tudja, hol vannak a munkácsi lövöldözők

A szóvivő szerint a társadalomnak, az újságíróknak jelezni kellene a bujkáló jobb szektorosok felé, hogy nem tekintik őket terroristáknak. “A srácok csak a mérhetetlen korrupció ellen akartak harcolni, ők tiszta szívűek, őszinték, ezt tudnia kell mindenkinek” – közölte a szóvivő, amit talán ő maga sem hisz el.

Korábban Roman Sztojka, a munkácsi lövöldözők vezetője adott interjút, melyben azt állították, hogy jelenleg az ATO-ban tartózkodnak. Utána arról olvashattunk, hogy Sztanyica Lugasznkaja környékén tüzérségi támadásban hunyt el az egyik munkácsi lövöldöző. Tegnap pedig Moszkal, a megye kormányzója jelentette, hogy a radikális szervezet tagjai Dnyipropetrovszk megyében szenvedtek súlyos közúti balesetet még a múlt héten, szeptember 8-án, melyben két – Munkácson is lövöldöző – jobb szektoros halt meg.

Érdekesség, hogy mindkét esetben a holttestek a felismerhetetlenségig összeégtek, csupán papírjaik alapján tudták azonosítani őket. Megjelentek olyan hírek is, hogy talán nem is a valódi tettesek hunytak el ezekben a balesetekben.