A Jobbik tüntetni fog a kazincbarcikai kórházért

A Jobbik ezért tüntetéseket fog szervezni a kórház megmentéséért. A párt nem tűri, hogy a „brókerkormány” az emberek egészségét is tőzsdére vigye - mondta Egyed Zsolt.
 
A képviselő hozzátette, hogy globális hatása van az egészségügy központosításának: a népesség gyarapodása hátráltatva lesz az egészségügyi ellátások elérhetetlensége miatt. Bár egy szülés mindennapos dolog, de nem veszélytelen sem a születendő gyermekre, sem a szülő édesanyára nézve. Ha a szülés során fellépő komplikációt nem tudnak hamar kezelni, az tragédiához vezethet - mutatott rá.
 
Elmondta, hogy a legnagyobb aggodalmat a környéken élőknek az jelenti, hogy egy megközelítőleg 700 ezer lakost számláló megye hogyan tud egyetlen kórházban egészségügyi ellátást biztosítani –feltéve, ha a beteg élve eljut odáig egy távolabbi faluból -, ugyanis a miskolci kórházak is „átszervezésre” kerülnek. Egy nagyobb járvány esetén egy kórház nem tud ellátást biztosítani minden embernek, nem beszélve arról, ha esetleg az épületben baleset következtében kár keletkezik, nincs másik kórház, mely alkalmas lenne az ellátandó betegek számára - fejtette ki a jobbikos képviselő.
 
A kazincbarcikai kórház vonzáskörzetében közel 120 ezer ember lakik, ismertette Egyed Zsolt, akiknek az egészségügyi ellátása lehetetlenné válik a kórházi osztályok megszüntetése után. A falvakban élő emberek esélyei az életmentő beavatkozásokra minimálisra csökkenne a távolság miatt, valamint a krónikus betegségben szenvedők mire időpontot kapnak kivizsgálásra, addig bele is halhatnak az egyébként kezelhető betegségbe.
 
Vajon ki fogja majd vállalni a felelősséget a kórházak leépítése következtében megtörténő tragikus esetekért? - tette fel a kérdést a sajtótájékoztató végén Téglási Kinga, a Jobbik kazincbarcikai képviselője.