A KDNP egy fantasztikus párt

"A családi boltban vasárnap is együtt a családok."

Semjén szerint a vasárnapi zárva tartással szembeni negatív közhangulat a kereszténység elleni támadás. Meglehetősen érdekes hozzáállás. A KDNP nagy sikerének tartja a korlátozás bevezetését. A szabályozás elvileg a családok érdekében született, paradox módon azonban pont a családi vállalkozások nyithatnak ki. A "kereszténydemokrata" politikus ezt könnyen elintézi azzal, hogy a családok vasárnap a boltban is együtt lehetnek. Ha így állunk, akkor visszakanyarodhatunk az alapkérdéshez, miért volt erre szükség?

A vasárnapi zárva tartás - pardon - ahogy hangsúlyozza a képviselő, helyesen szabad vasárnapnak kell nevezni, általános pihenőnap. Többek közt az éttermek mégis nyitva lehetnek, ezek szerint a pincéreknek, szakácsoknak és egyéb dolgozóknak nem jár a pihenés.

Semjén szerint 2011-ben az ország gazdasága még nem bírta volna el a boltok bezárását a hét utolsó napján, de azóta annyit fejlődött a nemzet, hogy idén már nem volt akadálya.

Az interjú apropóját az szolgáltatta, hogy újra a KDNP elnökévé választották a miniszterelnök-helyettest, aki egyébként meglehetősen szerényen gondolkodik a kormánykoalícióról.

"Ez a pártszövetség a magyar, sőt, az európai politikatörténet legsikeresebb politikai konstrukciója. Logikailag két lehetőség van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus értéket képvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy én hoztam össze valamilyen zseniális megállapodást. Utóbbit a kötelező szerénység okán is kizárhatjuk."