A kormány csak hitegeti a szociális szférát

A Jobbik szerint továbbra is semmibe veszi a kormány a 93 ezer szociális ágazatban dolgozót. 

Sneider Tamás, a nemzeti párt alelnöke közleményében kiemelte:
2011 óta 124 ezer forintról 105 ezer forintra csökkent a szociális szférában az átlagbér, az ágazatban dolgozók 75 százaléka minimálbért vagy ez alatti összeget tud hazavinni.
„A kormány évek óta hitegeti a szociális területen dolgozó 93 ezer embert, hogy lesz béremelés. Czibere Károly államtitkár márciusban még azt nyilatkozta, hogy 2016 januárjától a kormány szeretné a szociális életpályamodellt bevezetni” – emlékeztetett az országgyűlési képviselő.
 
Mint írta, a benyújtott 2016-os költségvetés azonban nem tartalmazza az életpályamodellt, csupán nyomokban található benne szociális ágazati pótlék.
„Felháborító és tűrhetetlen, hogy a kormány továbbra is csak hitegeti a szociális területen dolgozókat, visszaélve a szakemberek magas toleranciaszintjével és hivatástudatával”
– közölte Sneider.
 
A szociális ágazatban dolgozók méltó elismerése érdekében a Jobbik – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is kezdeményezni fogja a költségvetési törvény módosításában az ágazati bérrendezését, bízva abban, hogy a kormány ezúttal már kész megvalósítani a korábban tett ígéreteit.
 
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány intézkedéseit magyarázó, szokásossá váló tájékoztatón mondta azt, hogy nem lesz bérrendezés júliustól, és nem lesz életpályamodell 2016. január 1-jétől.