A Kúria szerint is útban voltak a kopaszok, de...

A Kúria szerint is komoly akadály egy szobabútor méretű kopasz, de még mindig Erdősiné van nyeregben.

A Kúria döntésének három fontos megállapítása van:

- a Csoport (vö.: a kopaszok - a szerk.) többi tagja – figyelemmel az előtér nagyságára és az ott tartózkodó személyek számára – jelenlétükkel akadályozták a kérelmező (vö.: Nyakó István) haladéktalan eljutását az érkeztető géphez.

- A Kúria álláspontja szerint ezért olyan helyzet alakult ki, mely kihatott a kérdést benyújtani szándékozók közötti esélyegyenlőségre. Ezzel sérült az esélyegyenlőség elve mellett a rendeltetésszerű joggyakorlás elve is.

- A Kúria a kérelmező érvelésével szemben nem látott alapot annak megállapítására, hogy (Erdősi Lászlóné és Varró Ádám - a szerk.) a Csoport tagjaival szándék- és akarategységben tevékenykedett. Nincs olyan bizonyíték, mely ezt a kérelmezői előadást kifejezetten alátámasztja. Erre nem alkalmasak a kérelmező által csatolt és az NVI által megküldött bizonyítékok sem.

Tehát, hiába szerepel az indokolásban, hogy a kopaszok, akik közül néhányat hozzáköthetünk a Fradi Security egyenruhájában keménykedők díszes társaságához is, hogy "nyilatkozatukkal ellentétben nem nyújtottak be semmilyen beadványt", így "magatartásuk visszaélésszerű joggyakorlásnak minősül", illetőleg, hogy "a Csoport tagjai akadályozták a kérelmezőt az előtérben való közlekedésben, így az érkeztető megközelítésében", ahhoz hogy megsemmisítsék Erdősiné beadványát, bírósági felülvizsgálati kérelem előterjesztése esetén a Kúria egy másik eljárásban jogosult dönteni.

Persze, az egész folyamatra hatással lehet, ha Kubatov Gábor, Fidesz-alelnök, FTC-vezér végre hazaér, és áttanulmányozza az egykor érinthetetlennek gondolt magánhadseregéről szóló sajtóhíreket.