A menekülteket nem, csak az őket segítő civileket fogadja be az MSZP

Megnyitják eladni szándékozott fővárosi, Jókai utcai székházukat a Budapestre érkező menekülteket segítő civil szervezeteknek, hogy azt logisztikai és koordinációs központként használják.

Az MTI tudósítása szerint ezt Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke jelentette be a székháznál. És igen, ez az a székház, amelytől szabadulnának a szocik, és amelyből gyakorlatilag már ki is költöztek.

„Szocialista béke”: a menekültek támogatása

Szerinte a magyar társadalmi béke a menekültek támogatásával és nem a kormány gyűlöletkampányával tartható fent. Az MSZP ezért felszólítja a kabinetet, hogy akár külön buszjáratokkal segítse a menekültek áthaladását, a pályaudvarokra pedig információs pontokat állítson fel – mondta Kunhalmi Ágnes, aki új, átmeneti befogadó táborok létrehozását is szükségesnek nevezte.

Térképfordító kisiparosok

Megjegyezte, az MSZP emellett maga is kész információkkal segíteni a menekülteket, például térképek lefordításával és sokszorosításával.
 
A szocialista képviselő szerint a kabinet ahelyett, hogy ehhez hasonló lépéseket tenne az erre a célra rendelkezésére álló uniós forrásokból, szándékosan krízishelyzet kialakításán dolgozik, amivel alátámasztaná gyűlöletkampányát. A magyar lakosság kétharmada ugyanakkor már rájött, hogy az uniós pénzből finanszírozott „undorító plakátkampány”, valamint az új vasfüggönyt jelentő határzár csak a rossz kormányzásról és a korrupcióról akarja elterelni a figyelmet – vélekedett Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP befogadná a menekülteket, de sajnos nem teheti

A szocialisták fővárosi elnöke köszönetet mondott a menekülteket segítő minden civilnek és közalkalmazottnak. Szerinte a kormány hisztériakeltésével szemben egyenes gerinccel áll Budapest és az ország egyre nagyobb számban szolidáris lakossága. (Ebből a megjegyzésből is látszik, hogy a baloldalnak halvány lila gőze nincs az emberek érzéseiről – a szerk.)
 
Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva azt mondta, jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy az MSZP székházában befogadja a menekülteket.
 
Arról viszont nem beszélt, mi az akadálya annak, hogy szocialista képviselők a lakásukba fogadjanak be menekülteket.