A nyílt utcán késelt a 15 éves Jobb Szektoros

Mit köszönhet Ukrajna a Nyugatnak? Például a Jobb Szektort. A 15 éves elkövető azért gyilkolt, mert hozzászóltak.

Az egyik leghíresebb/hírhedtebb osztagról, az Ajdar különítményről nemrég derült ki, hogy lényegében közönséges gengszterek, míg most a Jobb Szektor hallatott magáról.
 
A karpathir.com írt arról, hogy a félkatonai szervezet egyik szumi aktivistája halálra késelt egy fiatalembert, valamint kevés híján szíven szúrta annak társát.
 
A tizenöt éves(!) elkövető azért rántott kést és rendezett valóságos vérfürdőt fényes nappal a nyílt utcán, mert két huszonéves fiatalember megjegyzést tett az utcán a Jobb Szektor aktivistájának tetoválására. Az egyiket halálra késelte, a társát majdnem szíven szúrta. A penge pár milliméterrel ment el a szíve mellett, ennek köszönheti az életét.
 
A rendőrök megtalálták és előzetesbe helyezték az egyik helyi iskola tanulóját, aki legalább 7 éves börtönbüntetésre számíthat.
 
A szélsőséges képződmény városi titkára, Szergej Szuprun a gyilkost mentegetve azzal érvelt, hogy a fiúk, akik megállították aktivistájukat, hangosan beszéltek és megfenyegették, s ő csak „válaszolt” a viselkedésükre.
 
Ebből az következik, hogy a Jobb Szektorosoknál elegendő ok a gyilkosságra, ha megszólítjuk őket… Ide jutottunk bő egy évvel az „Euromajdan” óta, melynek szülötte a Jobb Szektor - állapította meg a karpathir.com.