A Videotont is megverte a Fradi

Ezt a kört november elejéről halasztották el a magyar válogatott norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharca miatt.

Az FTC immár 31 összecsapás óta veretlen a Groupama Arénában, ahol a szerdai találkozó előtt külön köszöntötték Thomas Doll vezetőedzőt, akinek ez volt a 100. tétmérkőzése a fővárosi zöld-fehérek trénereként.

Viszonylag kiegyenlített első félidőt láthatott a Groupama Aréna valamivel több mint ötezer fős közönsége. A Ferencváros kezdeményezőbb volt, de az elsősorban a védekezésre koncentráló Videoton néhány veszélyes ellentámadást tudott vezetni. A szünetig így mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, a kapuba találnia azonban egyiknek sem sikerült.

Fordulás után nem változott jelentősen a meccs képe, majd a csereként beállt Radó András a fehérvári védelem hibáját kihasználva megszerezte a vezetést a hazai együttesnek. A Videoton ezután becsülettel próbálkozott az egyenlítéssel, de vagy nem sikerült feltörnie a zöld-fehér védelmet, vagy nem tudta kihasználni a helyzeteit.