"Mi vagyunk az az egy ember" - így mentenek abortuszra szánt babákat az életvédők

Nem csak intelmekkel, de mindenekelőtt: segítséggel.

 - Sokan azzal érvelnek az abortusz mellett, hogy az ilyen pici magzatok még csak sejtcsomók.

 - Minden orvos tudja, hogy már a 6 hetes magzatnak ver a szíve és reagál az anyukája hangjára. Sőt! Az abortusz elvégzéséhez Magyarországon minden esetben megvárják, hogy a babának legyen szívverése és mérhető agyhullámai. Sokan nem fogják fel, hogy

a magzat is ember, csak még pici.

Soha nem lesz belőle kiselefánt! Valaha mi is ekkorák voltunk, és milyen jó, hogy megszülettünk és most beszélgethetünk egymással.

 - Gyakran halljuk, hogy "inkább ne szülessen meg, mint, hogy szegénységben, nyomorban kelljen felnőnie."

 - Egy mai kismama, mikor megkérdezem, szerinte havi szinten kb. mennyi pénzt fog kapni, kb. 20 ezer forintot tart reálisnak. Ezzel szemben a 2017-es magyar valóság az, hogy még egy minimálbérre bejelentett, 8 órát dolgozó kismama is havi 150 000 Ft-ot kap a pici két éves koráig. Aki nem hiszi, írjon a valasszukazeletet.hu oldal Kapcsolat menüjében, és

ingyen kiszámoljuk neki, mennyi juttatásra lenne jogosult szülés után.

Szuper hír, hogy ezt az összeget a terhes nő anyukája, férje, vagy más családtagja is igényelheti, ha például a kismama nincs bejelentve, vagy ha valaki más a családból többet keres. Ha a családból senki nem dolgozik, akkor is érdemes írni nekünk, mert volt már olyan, hogy az ország másik felében találtunk olyan munkát az anyának és apának is, ahol az ottlakást is biztosították. 

 - A babának azonban ruhákra, és sok más egyéb holmira is szüksége van.  Sok család ezt nem engedheti meg magának.

- Valóban sok nélkülöző család van, de a  magyar ember híres arról, hogy nagyon találékony. Minden baba után jár babakelengyére 64 125 forint. Állítom, hogy, ha leleményes az ember, ebből mindent be lehet szerezni. A neten használtan már 5 ezer forinttól vannak kiságyak és babakocsik, kisruhákat is találni 100 forint per darab áron. Hiszem, hogyha egy gyermek élete múlik rajta, jó pár évig a használt is. Még ha valaki a legújabbat is akarná venni, az ikeában már 20 ezer Ft egy kiságy, és a bababoltokban vadiúj babakocsit is találni hasonló áron. Kifutja ez a pénz. Később a havi költségek nem többek a családi pótlék összegénél. Egy popsikrém pl. 300 Ft.

Lehet, hogy a baba "nem jókor érkezett", és nehézséget okoz az elfogadása, de az abortusz elveszi a baba életét.

Ez nincs arányban a nehézségekkel, amit az érkezése jelent. Ha elvesszük az életét, soha nem tudjuk meg, milyen lett volna, és mennyi örömöt adna.

 - Mit mondasz egy nőnek, aki épp döntés előtt áll, és hajlik arra, hogy elvetesse a babát?

 - Ha a kisbabád a méhedben szólni tudna, elmondaná, hogy már dobog a szíve és érzékeli a Te szívdobbanásaidat is, hogy alakul a keze és lába, simogatja őt a víz, próbálgatja szopni az ujjait, hallja a hangodat, szereti, ha hintaszékben ringatózol, és fülel, amikor zenét hallgatsz.

Ha beszélni tudna, elmondhatná, hogy Hozzád tartozik, és ragaszkodik Hozzád. Ma még nem tudod, fiú vagy lány, és fogalmad sincs, hogy mennyi örömöt tartogat a léte. Vállald el és szeresd! Meglátod, megéri.

 - Gyakran a nőgyógyász javasolja a baba elvetetetését

Az abortusz nem csak az anyát sebzi meg, de sokszor azt is, aki elvégzi. Abortuszt végző orvosok mesélték: ivásba, drogokba menekülnek és szinte mindig családi problémáik akadnak, melyek váláshoz vezetnek. Egy orvos így vallott erről:

"Ártatlan babák életét oltottam ki, egy erős szívógéppel szakítottam ki őket édesanyjuk méhéből”. 

Az abortuszt végző orvosok szakmájuk alapelveit, sőt az eredeti hippokráteszi esküt szegik meg, amely tiltja a magzatelhajtást. 

 - A közvélekedés szerint viszont az abortuszt végző orvosok elismert szakemberek, akik a nők javát szolgálják.

 - Nos, a tények azért erősen árnyalják ezt a képet. 

A legtöbb abortuszklinika nem köteles olyan magas egészségügyi és biztonsági színvonallal rendelkezni, mint a kórházak.

Újságcikkek felfedtek már abortuszklinikákon uralkodó kritikus helyzeteket, például penészes szívócsövek használatát, vagy magzatmaradványokat használt eszközökön. Abortuszklinikák volt dolgozói elmondták, hogy rendszerint hamisították a dokumentációkat, nem jegyeztek fel abortusz során keletkezett sérüléseket, egyesek lejárt engedéllyel dolgoztak, sokszor higiéniát nélkülöző körülmények között, biztosítási hamisításokat végeztek, orvosi tanácsokat adtak és gyógyszert írtak arra nem jogosult és képzetlen személyek.

Sok abortuszklinika csak azért létesült, mert ebben az üzletben hatalmas összegek forognak.

Egy abortuszorvos elmondása szerint tízszer annyit is megkeres, mint egy általános sebész. Klinikai dolgozók rendszerint a terhes nők félelmeire, fájdalmára és zavarodottságára apellálnak, hogy meggyőzzék őket az abortusz helyességéről. Egy  volt abortuszklinikai dolgozó vallomása:

"Meg kellett találnunk a páciens gyengéjét, és arra kellett rádolgoznunk. Soha nem adtunk más választási lehetőséget senkinek. Arról győzködtük őket, milyen nagy teher egy gyermek."

Személyesen ismerek egy olyan asszonyt, aki évekig egy budapesti kórház nőgyógyászatán dolgozott, és azért tanulta ki inkább a banki szakmát, mert nem bírta látni a minden nap szemetesvödrökbe dobott emberi babakezek, babalábak látványát. Ma Magyarországon rengeteg egészségügyis altatókon és nyugtatókon él emiatt, csak senki nem beszél róla. Aki nem hiszi, keressen rá a Google képkeresőben az abortusz szóra, és meg fogja érteni, miről beszélek.

 - A testileg, vagy mentálisan sérült gyermekeket sokan automatikusan elvetetik, mert úgy érzik, képtelen lennének felnevelni egy ilyen gyereket. 

 - Az orvosi diagnózis nagyon gyakran téves, és a sérülés lehet, hogy nagyon minimális. A genetikai öröklődési vizsgálatokon alapuló abortuszok kétharmad része olyan babákat pusztít el, akik egyáltalán nem sérültek. Több egészséges babát ölnek meg, mint amennyi sérültet! A mai modern egészségügyben már nagyon sok sérülést korrigálni lehet, mint például a nyúlszájat.

Egy ilyen kisgyermek édesanyja a következőt írta: "

"Milyen társadalomban élünk, ha már egy ilyen apró arcdeformitás is, amit műtéttel könnyen korrigálnak, olyan rendellenesnek mondott, hogy abortuszra ítéli a gyermeket miatta?"

 A fogyatékos gyermekek leggyakrabban boldog gyermekek. Mindig drágák és általában szeretnek élni. Fontos tény, hogy

egyetlen értelmi fogyatékos gyermekek szülei által létesített szervezet sem szorgalmazta még az abortuszt. 

A fogyatékos gyermekek nem szociális terhek, és az okos és normális emberek nem feltétlenül szociális juttatások.

 - Mit tudtok mondani annak a kismamának, aki nemi erőszak folytán lett várandós?

 - Az erőszak sosem a gyermek hibája. A büntetést a bűnösre, nem pedig az ártatlanra kell kirónunk. A Biblia is azt írja, "a fiú nem bűnhődhet az apa vétke miatt".

Civilizált emberek nem ölik meg a gyermeket apja bűne miatt. Mégis, egy erőszak által fogant gyermekkel pontosan ezt teszik.

A gyermek ugyanolyan ártatlan, mint édesanyja. Sem az anya, sem a gyermek nem érdemel halált.

- Sokan úgy vannak vele, hogy még nem érzik alkalmasnak az időt, vagy önmagukat arra, hogy szülők legyenek.

 - Igen, de koránt sem biztos, hogy később még lesz lehetőségük gyermeket vállalni.

Az abortusz sok esetben örökre meddővé tesz, de sajnos a nőket szinte sosem tájékoztatják a valódi kockázatokról, csak eléjük tolnak egy papírt, hogy írják alá.

Szerintem ezeknek a nőknek joguk van tudni, milyen kockázatok gyakoriak: kóros vérzés, a méh teljes eltávolítása, fertőzés, meddőség, méh perforáció. Mivel az abortusz során vakon dolgozik az orvos, vagyis nem látja a műtött területet, az abortusz éles eszközeivel átszúrhatja a méh falát és más szerveket is, mely halált is okozhat. Tudományosan bizonyított, hogy az abortuszon átesett nőknél nyolcszoros a mellrák veszélye.

Ennél viszont még rosszabbak az úgynevezt PAS, az abortusz utáni szindróma tünetei, melyet a legtöbbször szintén nem közölnek a kórházban a nőkkel.

Az abortusz öngyilkosságot, alkohol - és drogfüggőséget, szomorúságot, hosszantartó gyászt, bűntudatot, hallucinációkat, kapcsolatokban való sikertelenséget, a szexualitástól való megundorodást okozhat.

Ha egy anya nem is akarja a picit, még az örökbeadás is kevésbé megterhelő számára lelkileg, mint ezek a tünetek. 

 - Sokan viszont irtóznak attól, hogy egy idegennek adják oda a gyermeküket. 

 - Az örökbeadó anyák nagyon bátrak és önzetlenek!

Felnézek rájuk, mert merik az életet választani. Ők a gyermekük szükségét képesek a maguk szüksége elé helyezni. Ezek az emberek gondoskodó, felelősségteljes felnőttek, akik képesek egy krízishelyzetben rövid- és hosszútávon is gondolkodni.

Ne úgy nézz az örökbefogadásra, hogy azzal a gyermeked valaki másnak adod, vagy elhagyod. Gondolj rá úgy, mint egy tervre, amit gyermeked jövőjére nézve készítesz. Például Reese Witherspoont is örökbe fogadták. Kevesen tudják, hogy manapság már a biológiai anya választhatja ki, melyik család nevelje a gyermeket. Megnézheted, hol fog lakni, és hogy biztosítva lesznek-e azok a dolgok, amik számodra fontosak, hogy a gyermeked megkapja őket. A vér szerinti anya dönti el, milyen információt oszt meg magáról, illetve mennyire szeretne részt venni a gyermeke életében. Arra is lehetőség van, hogy levelet, csomagot küldjön, évente fényképet kapjon. Persze csak ha akar. 

 - Akkor beszéljünk kicsit rólad, rólatok is! Miért éreztétek úgy, hogy az életpárti elvi állásfoglalás mellett a tettek mezejére is rá kell lépnetek?

 - Manapság minden településen van menhely a kutyáknak, cicáknak, de egy ártatlan kisbabára, aki semmiről sem tehet, szemrebbenés nélkül kimondja a halálos ítéletet a közvélemény. Az abortuszról sokszor úgy beszélnek, mint a "nők szabad döntéséről" Csakhogy a bajban lévő kismamák hiányos ismeretekkel rendelkeznek, váratlanul éri őket ez a helyzet, nem tudják hova forduljanak.

A baba elvetetése nagyon gyakran egyáltalán nem "szabad döntés", hanem kényszer erdménye. 

 - Ti hogyan segítetek, hogy ezt elkerülje egy kismama?

 - Amikor az anya a környezetéből csak a megvetést kapja, és mindenki arra kényszeríti: menjen abortuszra, különben kidobják otthonról vagy elhagyják, mi segítünk abban, hogy ne kényszerítsék rá olyasmire, amit nem akar. Sok esetben kapcsolati erőszak áldozata a nő. A férj vagy barát, netán a család megfenyegeti: ha nem megy abortuszra, a fal adja a másikat.

Mi ajánlunk helyet, ahol elbújhat, ahol ha szükséges, befejezheti a tanulmányait, ahol nem bántják, hanem segítik őt és a babát.

Kiszámoljuk, hány forintot kapna a baba után, segítünk olcsó helyekről beszerezni a babakelengyét, lelkileg támogatjuk. Képzett orvos, TB-szakértő, könyvelő, ügyvéd van köztünk. És ami a legszebb: ezek az emberek nem pénzért, hanem önkéntesként dolgoznak, mert fontos számukra az anyák közötti szolidaritás. Szóval ha bajban vagy a terhesség miatt, bármi legyen is a helyzet, jobb vagy rosszabb, írj ránk! A valasszukazeletet.hu oldal Kapcsolat menüjében minden levélre 24 órán belül válaszolunk.

Nem úgy, mint egy ügyfélszolgálat, hanem teljes szívünkből, lelkünkből: mint anya az anyának.

Több abortuszon átesett ismerősöm vallja: ha csak egy ember lett volna, aki akkor segítő kezet nyújt, megtartja a babát.

Nos, mi vagyunk ez az egy ember.

Eddig már 33 kismamának tudtunk segíteni, 33 babát mentetünk meg. Ha te, aki olvasod ezt a cikket, szintén bajban vagy, neked is biztosan találunk megoldást. Telefonszámunkat a nap 24 órájában hívhatod 0670 225 2525.

 - Az Alfahír olvasói hogyan segíthetnek?

 - A válasszukazeletet.hu oldal kapcsolat menüjében bármilyen felajánlást szívesen fogadunk. Nagyon jól jön mindenféle gyerekholmi 3 éves korig, kiságy, babakocsi, játék, mesekönyv, stb. Több budapesti és vidéki helyen is át tudjuk venni az adományokat, melyeket bajbajutott kismamáknak ajánlunk fel. 

Mindenki ismeretségi körében akadhat olyan, aki élete legnehezebb döntésére készül.

Ha tudunk ilyesmiről, ne legyünk restek segítő kezet nyújtani.  

Akár csak annyival is, hogy a valasszukazeletet.hu oldalt megmutatják neki. Járjunk nyitott szemmel és szívvel a saját környezetünkben!