Agyonlőtték a hasában levő magzatot, mégis a nőt vádolják emberöléssel

Agyonlőtték a hasában levő magzatot, mégis a nőt vádolják emberöléssel

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek egy nő ellen az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama államban, mert várandós állapota ellenére összeverekedett egy másik nővel, majd haslövés következtében elveszítette a magzatot - írja az MTI az AL.com című helyi hírportálra hivatkozva. 

Az eset tavaly decemberben történt, a Birmingham melletti Pleasant Grove városkában. Az emberüléssel vádolt Marshae Jones öthónapos terhes volt, és egy bolt előtt az utcán keveredett vitába egy másik nővel. A vita azon folyt, hogy ki a gyerek apja. A helyi rendőrfőnök szerint "a vitát a gyermeket váró Jones kezdeményezte, és nem is hagyta abba, ennek következtében halt meg a meg nem született baba". A hatóság szerint a másik nő csak önvédelemből lőtt, ezért a gyermekét elveszítő asszonyt nem lehet a lövöldözés áldozatának tekinteni. 

Az alabamai törvények értelmében emberölésnek minősül, ha valaki gondatlanságból más halálát okozza. A gondatlanságból elkövetett emberölésért húsz évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki. A nyomozás elején a terhes nőt hasba lövő, 23 éves Ebony Jemisonnak is azzal kellett számolnia, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek ellene vádat, a vádesküdtszék azonban úgy döntött, önvédelemből húzta meg ravaszt, ezért nem emeltek ellene vádat.