Alig van már egyetemista

Egy év alatt tízezerrel csökkent ugyanis a hallgatói létszám, így már csak 295 ezren maradtak. A nappali képzésben  7 ezerrel vannak kevesebben, mint tavaly, a részidős képzésekben pedig 4 ezerrel, írja a lap, ami összesen már 11 ezer, nem tíz, gondolom kerekített számokból adódik az ellentmondás, de én nem a Világgazdaságnál dolgozom, nem értek hozzá. Talán majd ha olvassák az iskolázatlanok életpályamodelljét, meggondolják magukat!

Bezzeg egy jó asztalost meg alig találni,

a sok fölösleges diplomát meg osztogatják - szokták mondani sokan, egy-egy korábbi HaHa tüntetést látva magam is így vélekedtem, pedig nem volt szükségem asztalosra, fontosabb azonban, hogy a kormány is így vélekedik, hiszen tudvalevő, hogy a középfokú, szakképesítéssel rendelkező dolgozók számát növelnék inkább.

Egyre kevesebb a jó szakember, például kőműves

Csökkent viszont a középfokú intézményekben tanulók létszáma is, több mint 5%-kal.

De evezzünk végül pozitív vizekre! Az adatokkal összhangban zuhannak az oktatásra fordított kiadások is - a GDP arányában a 2010-es 4,75 százalékról 2013-ban 3,93-ra csökkentek, és azóta se nőttek az oktatási befektetések, írja a Világgazdaság -, több jut tehát sportlétesítmények fejlesztésére, vagy például le lehet térkövezni a járdát!