Állandó terrorveszély Németországban

Újabb 13 helyszínen tartottak házkutatást kedd hajnalban a német hatóságok.

Az intézkedések ezúttal két vádlott, Ismet D. és Emin F. közvetlen kapcsolatai ellen irányulnak.
 
A német lapok szombaton arról írtak, hogy a január eleji párizsi merényletek nyomán szélsőséges iszlamisták terrortámadásaitól tartanak a német hatóságok, a célpontok pályaudvarok lehetnek, és akár az iszlamofób Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom felvonulásain is merénylet történhet.
 
A keddi rendőrségi közlés szerint ugyanakkor a korábbi, pénteki házkutatásokon gyűjtött bizonyítékok nem adnak fogódzót arra vonatkozóan, hogy Németországban valakik terrorcselekményre készülnének.

Hazafiak és bevándorlók feszülnek egymásnak

Az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű németországi mozgalom tovább folytatja a tüntetések szervezését és párbeszédet kezdeményez a sajtóval és a politikusokkal - jelentették be a mozgalom alapítói hétfőn Drezdában, egy nappal azután, hogy terrorfenyegetettség miatt lemondták a Szászország tartományi fővárosába meghirdetett újabb felvonulást.
 
A Pegida hívei hétfő este tartották volna meg a mozgalom 13. felvonulását, amelyet azért mondtak le, mert az egyik alapító-főszervező, Lutz Bachmann halálos fenyegetést kapott. A jövő héten azonban folytatódik a tüntetéssorozat.