Ander Balázs: Aljas, gyáva és sz*r patkányhoz illő mocskos cselekedet, amit Agócs Tibor művelt

Ander Balázs: Aljas, gyáva és sz*r patkányhoz illő mocskos cselekedet, amit Agócs Tibor művelt

A Jobbik álláspontja szerint zéró toleranciára van szükség a gyermekbántalmazókkal szemben. A párt elnöke, Adorján Béla az agresszor karateedzőt védő Pócs János lemondását követeli.

„Egy 7 éves, 23 kilós, védekezésre képtelen kisfiút brutális vadállat módjára felrúgni nem harcoshoz illő cselekedet, de nem is egy gyenge pillanat, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat0” – utalt Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője a Fidesz legújabb gyermekbántalmazási ügyére, illetve arra, hogy Pócs János kormánypárti képviselő még mentegette is az elkövetőt. Ander ezen kívül emlékeztett, hogy a Jobbik nagyon sok javaslatot tett a hazai gyermekvédelem ügyében, és támogattak minden előremutató kezdeményezést.

A jobbikos politikus érthetetlennek tartja, hogy amikor „egy ország mondott ítéletet erről a vadállatról, és nyilvánította az elfogadhatatlan, gyalázatos tettét egy aljas, gyáva és szar patkányhoz illő mocskos cselekedetnek”, akkor van olyan kormánypárti képviselő, Pócs János, aki azzal magyarázza ezt, hogy ennek az embernek „volt egy gyenge pillanata, amelyik bármelyikünkkel előfordulhat”.

Nem, ez nem egy gyenge pillanat, itt rendszerhiba van, bent az agyában. Éppen ezért mondja a Jobbik, hogy zéró toleranciára van szükség a gyermekbántalmazókkal szemben

szögezte le Ander Balázs.

Adorján Béla is felháborodott az eset kormánypárti megítélésén. „Az, aki egy gyenge pillanatnak, azaz megbocsáthatónak tartja egy kisfiú bántalmazását, az nem különb a bántalmazónál” – írta a Jobbik elnöke. Szerinte, aki azonosul a történtekkel, és felismeri a saját mechanizmusát benne.

És ez nem csak Pócs Jánosra vonatkozik, a Fidesz maga is ilyen. Aki nem azt csinálja, amit a hatalom megkövetel, azt eltapossa. Aki az útjában áll, azt felrúgja.

Adorján Béla rámutatott: Pócs János „védhetetlennek” aposztrofálta a karateedző tettét, a Jobbik viszont megbocsáthatatlannak tartja. A pártelnök szerint Pócs János kijelentését a gyenge pillanatról védhetetlen, ezért követelik a fideszes képviselő lemondását, ivel méltatlanná vált a tisztségére.

(Címlapkép: Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője az Országgyűlésben. MTI/Hegedüs Róbert)