A kisgyereket felrúgó karateedzőt mentegeti a fideszes országgyűlési képviselő

A kisgyereket felrúgó karateedzőt mentegeti a fideszes országgyűlési képviselő

„Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek” – védte Pócs János a 7 éves kisfiút bántalmazó Agócs Tibort, akiről azóta az is kiderült, hogy korábban megerőszakolta egy fiatalkorú tanítványát.

A jászberényi Yakuzák SE vezetője múlt héten kíméletlenül felrúgott egy a felügyeletére bízott 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Az esetről videófelvétel is készült, ami felháborította az egész országot. Agócs Tibor az eset után külföldre távozott: a hírek szerint előre befizetett nyaraláson vesz részt családjával. Az ATV Híradó itt érte utol.

Amint visszatér nyaralásáról, bocsánatot szeretne kérni a felrúgott kisfiútól.

„Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre” – nyilatkozta az elkövető a csatornának. Agócs állítja, vállalni fogja a törvény előtti felelősséget.

Közben az egykori karateedző több korábbi tanítványa és ismerőse is állítja, bántalmazta őket. Egyikük szintén nyilatkozott az ATV-nek:

Tibivel volt egy üzleti vitánk, utána eljött a házunkhoz, lehívott, erőszakkal aláírattatott velem egy papírt, és azzal egyből sajnos le is ütött, a mai napig nem tudom miért, bocsánatot nem kért, nem is beszéltük meg ezt.

Ezen kívül kiderült, hogy 17 évvel ezelőtt megerőszakolta egy akkor fiatalkorú tanítványát, aki azóta nem tudott teljesen felépülni a traumából.

Ennek ellenére vannak fideszesek, akik továbbra is mentegetik az erőszakos karateedzőt. Ilyen Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője. Azt elismerte, hogy az edző tette védhetetlen, de ő más embernek ismerte meg a férfit.

Nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat.

Annak ellenére, hogy egyre több korábbi áldozat számol be Agócs rémtetteiről, Pócs szerint soha semmilyen probléma nem volt a karateedzővel.

Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek

– fogalmazott a fideszes országgyűlési képviselő.

(Címlapkép: Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a jászkiséri kibővített és felújított városi bölcsőde ünnepélyes átadóján 2024. május 31-én. MTI/Kovács Tamás)