Ander: Legyünk hálásak azon védőnőknek, akik oda is bemennek, ahová a kigyúrt rendőr sem szívesen!

Ander: Legyünk hálásak azon védőnőknek, akik oda is bemennek, ahová a kigyúrt rendőr sem szívesen!

A jobbikos szakpolitikus elmondta, ha szembemennek a hatalmasságok által védett abuzáló, pszichopata rémekkel, akkor nem bronzkereszt, hanem felmondólevél lesz a jutalmuk.

És akkor most álljunk meg egy röpke másodpercre és mondjunk köszönetet azoknak a védőnőknek, akik olyan helyekre is bemennek, ahová a kigyúrt rendőr sem szívesen! Azoknak a gyermekvédelemben dolgozó névtelen ezreknek - akik a hivatásukat is meggyalázó szörnyek helyett - áldozattal végzik az embermentést

- szorgalmazta Ander Balázs az utóbbi hetek nyilvánosságát felkavaró kegyelmi ügy, avagy a pedofilbotrány kapcsán. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke és szakpolitikusa szerint

még akkor is hálásnak kell lennünk nekik, ha "köszönet" formájában olykor csak annyit kapnak azoktól, akiknek ők jelentik az egyetlen esélyt az életben, hogy "a rák egye ki a szívedet".

Ha pedig szembemennek a hatalmasságok által védett abuzáló, pszichopata rémekkel, akkor nem bronzkereszt, hanem felmondólevél lesz a jutalmuk

- tette hozzá kritikusan a pedagógiával és mentálhigiénével is foglalkozó országgyűlési képviselő.

"És mondjunk köszönetet azoknak a sokszor nyomorgó szociális dolgozóknak is, akik ott vannak a frontvonalban meg az utolsó védbástyán, ha azokért kell küzdeni, akiktől már mindenki közönnyel vagy undorodva fordul el!" - zárta szavait Ander Balázs.

Emlékezetes, a tömegeket vonzó, pénteki gyermekvédelmi tüntetés után egy nappal Orbán Viktor megtartotta évértékelőjét, és bő egy hét csendjét törte meg, amikor is azt mondta, szerinte az államfő távozása helyes, de nagy veszteség Magyarország számára, s úgy ítélte meg, jó emberek is hoznak rossz döntéseket. Ezenfelül 2024-re nagyszabású terveket vázolt fel.

Az erre reagáló Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök szerint a miniszterelnök emberileg is megbukott, s kijelentette, a távozó két politikus asszony, Novák Katalin és Varga Judit kisujjában több méltóság van, mint az Orbán-kormány összes vezetőjében együttvéve. Szerinte Orbán sosem akarja elereszteni a hatalmat, tíz körmével kapaszkodik a miniszterelnöki bársonyszékbe. Időközben már Balog Zoltán is lemondott egyik egyházi tisztségéről.

(Címlapkép: Ander Balázs - Béli Balázs/Alfahír)