Jobbik-Konzervatívok: Orbán Viktor emberileg is megbukott

Jobbik-Konzervatívok: Orbán Viktor emberileg is megbukott

Gyöngyösi Márton pártelnök szerint a távozó két politikus asszony kisujjában több méltóság van, mint az Orbán-kormány összes vezetőjében együttvéve. Szerinte Orbán sosem akarja elereszteni a hatalmat, tíz körmével kapaszkodik a miniszterelnöki bársonyszékbe.

Orbán Viktor szombaton évértékelő évadnyitót tartott, beszédében pedig kitért az országos politikai botrányt kavaró kegyelmi ügyre.

A miniszterelnök az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a nemzeti egységet éppen Novák Katalin döntése bontotta meg. A nemzet újraegyesítése csak a lemondással történhet meg.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke a kormányfő beszéde után a Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott:

Orbán Viktor ma emberként is megbukott. Orbán Viktor Rogán Antal boszorkánykonyhájából kilépve évet értékelt ahelyett, hogy a tisztességes utat választva lemondott volna. Ma minden magyar ember előtt nyilvánvalóvá vált, hogy bár Magyarország a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb közéleti botrányát, morális válságát éli át, ez az ember sosem akarja elereszteni a hatalmat, tíz körmével kapaszkodik a miniszterelnöki bársonyszékbe. Pedig a magyar emberek tegnap értékelték az Orbán-kormányt, amit röviden, tömören úgy lehet összefoglalni, hogy: Nagyon elegük van!

"Elegük van abból a hatalomból, amely egyetlen évtized alatt hazánkat egy mindent átpolitizáló közéleti tébolydává züllesztette! Orbán gyáva, hatalommániás emberként elmenekült a felelősség elől, két asszony szoknyája mögé bújt, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy a pedofil bűncselekményben részes K. Endre kegyelmi ügyében nem csupán Varga Judit, nemcsak Novák Katalin és nem is csak Balog Zoltán játszottak kulcsszerepet, hanem Orbán Viktor közvetlen környezete is. Igen, a távozó két asszony kisujjában több méltóság van, mint az Orbán-kormány összes vezetőjében együttvéve" - hangsúlyozta a jobbikos EP-képviselő.

A kormánypárti politikusoknak az N1TV-nek a kegyelmi ügyre adott válaszait itt nézheti meg:

A pénteki gyermekvédelmi tüntetés képriportját itt találja:

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton - Béli Balázs/Alfahír)