Ángyán József az új földesurakról: „a mohóság lesz a vesztük”

A XVIII. kerületi Jobbiknál tartott előadást a korábbi államtitkár, aki ismét figyelmeztetett: ez nemzetbiztonsági kérdés.

Eltérve a megszokott formától, ebben a cikkben egyfajta szubjektív, gondolatébresztő összegzéssel szolgálnánk. Ennek több oka is van, egyrészt, mert Ángyán József munkásságának lapunk folyamatosan teret ad, másrészt a XVIII. kerületi Jobbik felvételt is készített az előadásról, és végül, mert számunkra is tanulságos volt a közönség meglepődése, reakciója.

[fb_pages_codes:econation]

Ami jó hír, hogy a pénteki Nemzeti Estek telt házas volt, ami viszont kissé elszomorító, hogy ez az érdeklődés kissé megkésettnek bizonyul.

Sajnálatos, hogy nem sikerült (idejében) megértetni az emberekkel, hogy mekkora veszélyt jelent a magyar termőföld elvesztése, amely nem 2015-ben kezdődött el, sőt jószerével, tavaly csak a végéhez ért. Emlékezetes, Ángyán József több mint négy esztendeje, 2012. január 19-én mondott le államtitkári címéről, tiltakozva a második Orbán-kormány földbérlet politikája ellen (persze, ha az idő kerekét még visszább tekerjük, akkor elidőzhetünk a 2001. június 12-énél, amikor is napvilágot látott a hír, hogy az első Orbán-kormány privatizálni fog tizenkét állami gazdaságot).

Fontos dátum lehet 2013. június 21-e is, amikor a Jobbik pulpitus-foglalással tiltakozott azon földforgalmi törvény megszavazása ellen, amely többek között biztosítja az EU-s állampolgársággal rendelkező földműveseknek a földvásárlást, amelyben nem szerepel összeszámítási plafon (annak érdekében, hogy az egész Mészáros család földhöz jusson), és amely nem tartalmaz sem szövetkezeti, sem pedig üzemszabályozási jogszabályt.

Aztán - társadalmi érdeklődés hiányában - persze a ribillió elmaradt, csakúgy mint 2015-ben. Az úgynevezett nemzeti oldalon lapunk számolt be arról elsőként (összetettben a másodikként) 2015. november 10-én, hogy a Semjén Zsolt által jegyzett törvénymódosítás eredményeként külföldiek is licitálhatnak a földárveréseken, azonban a hír mégsem került be a hónap legolvasottabb tíz cikke közé.

Mert mindent vitt a migrációs válság, pedig a nemzetünk biztonságát egészen mások fenyegették.

Mindezek alapján persze nem is olyan meglepő (ugyanakkor végletekig elszomorító), hogy az Ángyán József által elmondottak még mindig meglepnek valakit ezen az oldalon. Pedig annyira logikus, hogy a birtokkoncentráció, a vidék leépítése a városi ember élelmiszer-ellátását is veszélyezteti. A séma is ugyanaz, mint a világ többi hasonló helyzetben lévő országában, minél kevesebb ember uralja a természeti erőforrásokat, annál nagyobb befolyása bírnak az adott társadalmára.

Főleg úgy, hogy az a társadalom nem, vagy csak felületesen érdeklődik a téma iránt. (Idetartozik, hogy a felszólalók többnyire most is a háttérhatalmat, a Bildenbergeket vagy épp magát Izraelt vélte fölfedezni a földárverések mögött, pedig azokat néhány fideszes képviselő vezényelte le, olyanok mint az 50 millió forintról megfeledkező Győrffy Balázs).

(Fotók és videók: jobbik18.hu)

Lassan eljön az idő, hogy arra a kérdésre találjuk választ, hogy vajon mihez kezdjünk ezután? Ugyanis ez nem színház, nem tudjuk visszatapsolni a szereplőket a függöny legördülése után.

Ángyán József szerint,

"bár jó lenne nem eljutni odáig",

de lassan megéljük a dél-amerikai állapotokat, amikor az elit vesztét csak a mohósága eredményezheti, és ribillió nélkül bizony nem lesz változás, egyébként a társadalom véglegesen kettészakad.

A legenda szerint egyszer ezt a kérdést feltették Orbán Viktornak is, amire a magyar miniszterelnök így felelt: "majd a Pintér elintézi".