Az Eb-meccs után Orbán Viktor a német kancellárral találkozik

Az Eb-meccs után Orbán Viktor a német kancellárral találkozik

A focirajongó kormányfő a német-magyar meccs után Stuttgartból Berlinbe vette az irányt, hogy Olaf Scholz kollégájával tárgyaljon.

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

A kurta közlemény szerint a kétoldalú tárgyalásokon a júliusban kezdődő, fél éves magyar soros EU-elnökséggel kapcsolatos terveket és programokat tekintik át.

Egyebet a Németország első emberével zajló egyeztetésről előzetesen nem adott a magyar publikum tudtára a miniszterelnök sajtósa.

Emlékezetes, Orbán a német-magyar Eb-csoportmeccsnek helyszínt adó Stuttgartban tárgyalt a Mercedes vezérigazgatójával, majd élőben meg is tekintette ott a mérkőzést. A szerdai meccs 2:0-val zárult a házigazda németek javára.

Korábban Orbán Viktor a Facebookon focis nyelvezettel azt írta, hogy "bemelegítés az esti magyar-németre Baden-Württemberg miniszterelnökével", így megejtve még egy találkozót a kontinensviadal előtt.

(Címlapkép: Olaf Scholz német kancellár fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az EU stratégiai menetrendjéről több uniós tagállam vezetőjének részvételével szervezett konzultáció előtt Berlinben 2023. november 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)